Quantcast

Oι Radiohead γιορτάζουν τα 20 χρόνια από το Ok Computer με δεύτερο βιντεοκλίπ ακυκλοφόρητου κομματιού

Λίγες μέρες μετά το “I Promise” έρχεται η σειρά του “Man of War” για τις ανάγκες της επανέκδοσης του δίσκου που έχει τον τίτλο “OKNOTOK”

THE NEWSROOM

22 Ιουνίου 2017

20 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την κυκλοφορία του ιστορικού “OK Computer” των Radiohead και η μπάντα έχει αποφασίσει να γιορτάσει την επέτειο με έναν τρόπο που σίγουρα κάνει τους fans ευτυχισμένους. Οι Radiohead κυκλοφορούν το “OKNOTOK”, μια επανακυκλοφορία του “OK Computer” πρακτικά που περιλαμβάνει και τρία ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Δυο βδομάδες πριν κυκλοφόρησε το βιντεοκλίπ για το πρώτο από αυτά, το “I Promise”, το οποίο σκηνοθετήθηκε από τον Μίκαλ Μάρζακ. Σήμερα οι Radiohead δημοσιοποίησαν το βιντεοκλίπ για το δεύτερο κατά σειρά “Man of War” και είναι κάτι τόσο φιλόδοξο όσο θα περιμένατε να επιχειρήσει η μπάντα μετά από τόσα χρόνια δημιουργίας.

Το “Man of War” ηχογραφήθηκε το 1998 στα Abbey Road Studios για τις ανάγκες της ταινίας “The Avengers“ αλλά τελικά δε χρησιμοποιήθηκε. Το βιντεοκλίπ του πάντως σκηνοθετήθηκε από το Κόλιν Ριντ και περιλαμβάνει έναν παρανοϊκό άντρα να περπατάει σε ένα δρόμο ενώ τον ακολουθούν. Ο Ριντ τράβηξε το ίδιο πλάνα δυο φορές σε διαφορετικά χρονικά σημεία της μέρας και τα επεξεργάστηκε προκειμένου να δίνουν τη σουρεαλιστική εντύπωση ενός μονόπλανου που εναλλάσσεται ανάμεσα σε μέρα και νύχτα.

Το κλιπάκι θυμίζει το “Birdman” και τη σκηνή που ανοίγει το “La La Land” στο ότι δεν είναι 100% μονόπλανα, αλλά η επεξεργασία έχει δώσει ένα αποτέλεσμα τόσο ομαλό που η αίσθηση θυμίζει αυθεντικό μονόπλανο. Ένα αποτέλεσμα πολύ εντυπωσιακό εδώ που τα λέμε.

(πηγή)

Best of internet