Quantcast

Το υπερκλασσικό adventure game Day Of The Tentacle κυκλοφορεί σε νέα remastered έκδοση

Δάκρυα συγκίνησης για όλους τους 35ρηδες (και βάλε) geeks

LUBEN CREW

30 Μαρτίου 2016

Εδώ ειλικρινά δεν ξέρουμε πόσοι θα μας νιώσουν αγαπητοί φίλοι και φίλες, κυρίως γιατί τόσο τα ίδια τα παιχνίδια για τα οποία μιλάμε όσο και το είδος στο οποίο ανήκουν (adventure games) ανήκει πλέον σε μια μακρινή νοσταλγική εποχή – οριακά μουσειακά στοιχεία την εποχή των MMO games τύπου WoW και της βιομηχανίας του gaming που παράγει σε μεγάλη πλειονότητα για 15χρονα που παίζουν Call Of Duty στο multiplayer.

Όμως, όσοι πρόλαβαν εκείνη την εποχή της αθωότητας ή όσοι πιστοί νεότερης ηλικίας προσπαθούν να ανακαλύψουν αυτά τα παιχνίδια-κειμήλια αποκλείεται να μη θυμούνται, ίσως και να λιώνουν ακόμα με τα επικά παιχνίδια της Lucarts (Sam’n’Max, Full Throttle, Indiana Jones & the fate of Atlantis, Monkey Island προφανώς και τόσα άλλα) και της Sierra (Manhunter, King’s Quest, Gabriel Knight και δεν τελειώνει ο κατάλογος). Τι διάολο, μιλάμε για την εποχή που έβγαιναν παιχνίδια όπως το Monkey Island:

Όπως και να’χει, για όλους τους φανατικούς, ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της Lucarts και μάλλον και όλων των εποχών, το Day of the Tentacle κυκλοφορεί remastered και μπορεί να βρεθεί στο Steam. Προφανώς η ηλικία του ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά φαίνεται το 2016, αλλά έχει γίνει προσπάθεια να εξομαλυνθεί όσο γίνεται για να γίνει προσβάσιμο και στους νεώτερους που δεν έχουν ζήσει καν την προ Windows εποχή. Αυτά για τα τεχνικά, γιατί σε ότι αφορά την ποιότητα τους, τα παιχνίδια αυτά είναι αξεπέραστα.

arf

Όπως και να΄χει, είτε ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε οπότε δε μας έχετε ανάγκη, είτε εξερευνείτε αρχαία πλην θεϊκά παιχνίδια, δώστε του μια ευκαιρία και δε θα χάσετε.

 

 

Best of internet