Quantcast

Φυσήξτε τις κασέτες σας επειδή η Nintendo μάλλον ετοιμάζεται να ξαναβγάλει το Game Boy

Μετά το NES classic και το SNES, έρχεται η ώρα για να κρατήσετε ξανά στα χέρια σας το μαγικό γκρι κουτί

Χρήστος Πρόεδρος

19 Οκτωβρίου 2017

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά αγαπητοί φίλοι, και ελπίζουμε αυτή η παροιμία τουλάχιστον να είναι αληθινή, γιατί τότε μάλλον πλησιάζει η ώρα που το κλασσικό και αγαπημένο σε όλους μας GAME BOY της Nintendo θα κυκλοφορήσει πάλι στα ράφια των καταστημάτων. Όπως διαβάζουμε στο bustle.com, ο Ιαπωνικός κολοσσός φαίνεται ότι κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης trademark τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι μία επανέκδοση της θρυλικής φορητής κονσόλας ίσως να βρίσκεται στα σκαριά.

Στη σχετική καταχώρηση για trademark γίνεται αναφορά σε “πρόγραμμα για μία οικιακές παιχνιδομηχανές”, ενώ συμπεριλαμβάνεται μάλιστα και η εικόνα του πρωτότυπου Game Boy, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά το 1989 και στα ελληνικά προαύλια δημοτικών και γυμνασίων σχολείων λίγο αργότερα.

Υπάλληλος σε κατάστημα της Ιαπωνίας το 1989, ή ρετροφουτουρίστικ geek με το επαναλανσαρισμένο gameboy?

Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα αποτελούσε ιδιαίτερα έκπληξη, μιας και η Nintendo φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλύτερα με τα επαναλανσαρίσματα κλασσικών κονσολών όπως NES Classic και SNES Classic, παρά με τα φιλόδοξα up-to-date πρότζεκτ της. Παρ’ όλα αυτά, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη πληροφορία, παρά μόνο λυσσασμένες ελπίδες από όλους εμάς που είμαστε διατεθειμένοι να τα σκάσουμε προκειμένου να πιάσουμε πάλι στα χέρια μας αυτό το πλαστικό τούβλο που πριν από σχεδόν 30 χρόνια βρισκόταν στην αιχμή της τεχνολογίας.

Αν δεν αντέχετε την αναμονή και βολεύεστε με τα ημίμετρα, μπορείτε να καταφύγετε σε αυτή την επιλογή.

 

Best of internet