Quantcast

Στο νέο παιχνίδι του South Park η δυσκολία ανεβαίνει όσο πιο σκούρο δέρμα έχεις

Κοφτερό χιούμορ πριν καν αρχίσει το gameplay

Χρήστος Πρόεδρος

9 Σεπτεμβρίου 2017

To πολυαγαπημένο South Park γνωστό για τις δεκαετίες στην υπηρεσία της -όχι ιδιαίτερα λεπτής- σάτιρας συχνά αποδεικνύει ότι δεν σταματάει ταυτόχρονα να κάνει και αιχμηρό σχολιασμό με τους πιο ευφάνταστους τρόπους. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το αγαπάμε. Αυτό ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει και στην περίπτωση του νέου South Park game “South Park the Fractured But Whole” (lel).

Όπως ανακάλυψε το eurogamer.net, στο παιχνίδι όταν επιλέγεις τα στοιχεία της εμφάνισης του χαρακτήρα σου και φτάνεις στο σημείο να επιλέξεις το χρώμα του δέρματος, τότε όσο πιο σκούρο δέρμα διαλέγεις, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το παιχνίδι. Για την ακρίβεια,αρχικά εμφανίζεται ο τίτλος «Επιλογή δυσκολίας» και στη συνέχεια στο φάσμα επιλογής χρώματος δέρματος στις πιο ανοιχτές αποχρώσεις αναγράφεται “easy” και στις σκούρες “very difficult”.

Μάλιστα, όταν πας να διαλέξεις τελικά ένα χρώμα, πετάγεται η φωνή του Cartman και σου λέει:

“Don’t worry, this doesn’t affect combat. Just every other aspect of your whole life.”(Μην ανησυχείς, αυτό δεν θα επηρεάσει τη μάχη, παρά μόνο όλες τις άλλες πλευρές της ζωής σο).

Πέρα από την επιλογή της φυλής, ο παίκτης μπορεί να διαλέξει εάν ο χαρακτήρας του θα είναι cis ή transgender και αυτή η επιλογή, μάλιστα, επηρεάζει το πόσα λεφτά μπορεί να βγάλει ένας χαρακτήρας μέσα στο παιχνίδι και με τι τρόπο του απευθύνονται οι άλλοι χαρακτήρες.

Πάντως αφού αυτό το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού έγινε αρκετά γνωστό μέσα σε λίγες ημέρες, η Ubisoft, η publisher εταιρία του South Park The Fractured But Whole, δήλωσε ότι η επιλογή του χρώματος του δέρματος του χαρακτήρα δεν επηρεάζει στην πραγματικότητα το επίπεδο δυσκολίας του παιχνιδιού, αλλά είναι απλά ένα παιχνιδιάρικο και καυστικό σχόλιο στο πόσο μαλακισμένη είναι η κοινωνία μας.

 

Best of internet