Quantcast

Ο Dude από το Big Lebowski υπάρχει στην κανονική ζωή και είναι ίδιος με εκείνον της ταινίας (VIDEO)

Γνωρίστε τον Jeff Dowd, τον άνθρωπο που ενέπνευσε τους αδελφούς Coen για να φτιάξουν το opus magnum τους

LUBEN CREW

30 Οκτωβρίου 2016

Ο Big Lebowski είναι από τις ταινίες που λατρεύουμε ως Luben Crew και, σίγουρα, λατρεύετε πολύ εκεί έξω. Κάτι η φοβερή ερμηνεία του Bridges, κάτι το White Russian, κάτι τα τριπάκια του Lebowski, κάτι το τρελό παρεόνι του πρωταγωνιστή, κάτι και το “Nobody Fucks With The Jesus” δεν μπορούν παρά να σε κάνουν να εθιστείς στο attitude του Dude.

The-Big-Lebowski-DI

Πώς θα ήταν, όμως, αν ένας Dude υπήρχε στην κανονική ζωή; Ένας τύπος που λατρεύει το γάλα με βότκα και το bowling και έχει υπάρξει μέλος του αντιμιλιταριστικού κινήματος Seattle Seven; Οι δημιουργοί του έργου αδερφοί Coen δεν κατέβασαν από τη γκλάβα τους όλο το στόρι του έργου, αλλά το βάσισαν σε έναν γνωστό τους, ανεξάρτητο κινηματογραφικό παραγωγό, ονόματι Jeff Dowd. Που μοιράζεται με το βασικό χαρακτήρα του έργου τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Και την εμφάνιση.

jeff-dowd

Ο Ethan Coen είχε δηλώσει σχετικά:

Μας φάνηκε ενδιαφέρον να σπρώξουμε έναν τέτοιο χαρακτήρα στην πιο περίεργη κατάσταση που θα μπορούσε να υπάρξει. Τον άνθρωπο που – επιφανειακά – θα έδειχνε ο πλέον ακατάλληλος να τη διαχειριστεί.

Η γνωριμία με τους αδερφούς Coen έγινε επί ΠΑΣΟΚ το 1981, για τις ανάγκες της προώθησης της πρώτης τους ταινίας “Blood Simple”. Και το δίδυμο ήξερε ότι κάποια στιγμή αυτή η γνωριμία θα οδηγούσε σε κάτι πολύ καλό.

Capture

Το προσωνύμιο Dude, μάλιστα, δεν είναι κάτι που σκαρφίστηκαν οι Coen για τις ανάγκες της ταινίας, αλλά το προσωνύμιο του Jeff Dowd από τα σχολικά χρόνια, σαν αποτέλεσμα παραλλαγής του επώνυμού του: Dowd, Duda σε πιο Ιρλανδική απόδοση, Dude. Και μπορούσε να υποστηρίξει τον τίτλο αυτό, αν σκεφτεί κανείς πως το 2009 έμπλεξε σε καβγά με κριτικό ταινιών του Variety. Κι ας τις έφαγε στο τέλος.

Capture

Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε στη σελίδα Uproxx ένα μίνι ντοκιμαντέρ για τον real-life Dude. Τσεκάρετε, λοιπόν, για του λόγου το αληθές των παραπάνω:

Ετεροχρονισμένο, αλλά μας άρεσε.

Capture

Best of internet