Quantcast

Δες πότε θα βγουν στην Ελλάδα οι υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας (και τι παίζει στην καθεμία)

Ποια σε ψήνει περισσότερο;

Lee Shaw

16 Ιανουαρίου 2015

Χτες η Ακαδημία ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ και με ένα μαγικό τρόπο το Ελληνικό κοινό δεν έχει καταφέρει να δει ακόμα τις 5 από τις 8 προτεινόμενες καλύτερες ταινίες. Να ποιες είναι αυτές και πότε θα έχουμε την ευκαιρία να σχηματίσουμε άποψη στους σινεμάδες:

 

“Ελεύθερος Σκοπευτής” (American Sniper)

Η επιστροφή του Κλιντ Ίστγουντ σχεδόν δέκα χρόνια μετά την τελευταία πραγματικά καλή ταινία του, είναι η πραγματική ιστορία του Τεξανού σνάιπερ Κρις Κάιλ και της κόλασης του εμπόλεμου Ιράκ. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι ο γιάνκης Βασίλι Ζαίτσεφ, η Σιένα Μίλερ στο ρόλο της κυρα-Καϊλενας που αγωνιά back home, έξι συνολικά υποψηφιότητες σε σοβαρές κατηγορίες και ένα πράγματι πολύ ψηστικό τρέιλερ:

Πότε βγαίνει στην Ελλάδα: 19 Φεβρουαρίου

 

 

Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας

Αν ο Ινιαρίτου (“Amores Perros”, “21 γραμμάρια”) αποφάσισε -όπως λένε οι κριτικές- να πάψει να μας τραβολογάει τους δακρυγόνους αδένες, παίζει να μην ξέρουμε από που να φύγουμε με το πόσο θα μετρήσει η συγκεκριμένη ταινία. Ο Μάικλ Κίτον παίζει πρακτικά τον εαυτό του, ως ξοφλημένος πρώην πρωταγωνιστής υπερηρωικών ταινιών που ετοιμάζει μια παράσταση στο Μπρόντγουει, σε ένα ατελείωτο μονοπλάνο που παίζει να θυμόμαστε για χρόνια ως εκπληκτικό (ή ως την πιο αφόρητη δηθενιά όλων των εποχών), με πολύ ζόρικο συνοδευτικό καστ και 9 υποψηφιότητες.

Πότε βγαίνει στην Ελλάδα: 22 Ιανουαρίου

 

 

Selma

Η βιογραφία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ που ίσως (ίσως!) και να κάνει τις βιογραφικές ταινίες να μη φαίνονται τόσο ρουτινιάρικες και δόλωμα για όσκαρζ, αφηγείται την πραγματική ιστορία της πορείας του από την πόλη Σέλμα μέχρι το Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα και της βίαιης καταστολής της που τον έκαναν ήρωα των ανθρώπινων δικαιωμάτων (διάβασε εδώ περισσότερα για την πορεία).

Πότε βγαίνει στην Ελλάδα: 5 Φεβρουαρίου

 

 

Η θεωρία των πάντων (The theory of everything)

Αυτό αντιθέτως φαίνεται χοντροκομμένη οσκαρίλα βιογραφία: η ζωή του Στίβεν Χόκιν, από τα νεανικά του χρόνια στο πανεπιστήμιο μέχρι το χτύπημα της ασθένειας που τον κάρφωσε στο καροτσάκι, έχει ήδη κάνει αρκετούς κριτικούς να το ξεχέσουν για το πόσο μελό και “η οδύσσεια ενός χωροχρονημένου” είναι.

Πότε βγαίνει στην Ελλάδα: 29 Ιανουαρίου

 

 

Χωρίς μέτρο (Whiplash)

Ίσως το καλύτερο όλων: η ιστορία ενός νεαρού ντράμερ που μπαίνει σε ωδείο σούπερ υψηλών απαιτήσεων και έρχεται αντιμέτωπος με ψυχοπαθή δάσκαλο που έχει τις δικές του μεθόδους και αντιλήψεις περί μουσικής (και ζωής) είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε #50 στο top 250 του IMdB! Θα ήταν από μόνο του σημαντικό επίτευγμα, αυτό όμως που απογειώνει ακόμα περισσότερο την ταινία είναι πως στο ρόλο του δάσκαλου (και υποψήφιος για Β’ ανδρικού για αυτό) είναι ο Τζέι Κέι Σίμονς, πρωταγωνιστής επίσης της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Παπακαλιάτη!

Πότε βγαίνει στην Ελλάδα: 5 Φεβρουαρίου

 

Best of internet