Quantcast

Το Everything Everywhere All at Once έγινε η πιο πολυβραβευμένη ταινία όλων των εποχών, αφήνοντας πίσω το The Return of the King

Λογικά κακό είναι, σύμφωνα με τον αριθμό των βραβείων που πήρε

THE NERDSTREAM

21 Μαρτίου 2023

Υπήρχε καμία αμφιβολία ότι το 2022 ήταν η χρονιά του Everything Everywhere All at Once; Δύσκολο, φίλες και φίλες και φίλοι, αρκετά δύσκολο να αμφισβητηθεί. Η ταινία των Dan Kwan και Daniel Scheinert δεν σημείωσε μόνο μια αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία για φιλμ τέτοιου είδους και βεληνεκούς, αλλά πραγματικά σάρωσε ό,τι βραβείο βρέθηκε στο δρόμο της, με αποκορύφωμα φυσικά τα 7 Όσκαρ που μάζεψε την προηγούμενη βδομάδα, ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Μαζί με αυτά τα 7 αγαλματίδια, ο συνολικός απολογισμός του EEAAO σε αυτήν την awards season έφτασε τα 271 βραβεία από 404 υποψηφιότητες. Αν το νούμερο σας ακούγεται εντυπωσιακό, αυτό συμβαίνει επειδή όντως είναι. Για την ακρίβεια, πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ, αφού πλέον η ταινία των Daniels είναι επισήμως η πιο πολυβραβευμένη όλων των εποχών. Μέχρι φέτος, την πρωτιά την κατείχε το The Lord of the Rings: The Return of the King, το οποίο πριν από δύο δεκαετίες μάζεψε 258 βραβεία από 337 υποψηφιότητες.

Προφανώς ο αριθμός των βραβείων από μόνος του δεν σημαίνει κάτι, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και ξέρουμε ότι αυτά δεν έχουν αληθινή σημασία για την καλλιτεχνική ποιότητα μιας ταινία. Όπως και να ‘χει όμως, δε μπορεί να αρνηθεί κανείς, ακόμα κι αν δεν είναι ο μεγαλύτερος fan της ταινίας της A24 (όπως εμείς δηλαδή), ότι η συνολική σούμα του EEAAO ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Best of internet