Quantcast

Jurassic World Dominion: Ο Chris Pratt αποχαιρετά τους δεινόσαυρους που αγάπησε

Τα ομολογεί όλα στις δηλώσεις που εξασφαλίσαμε για σας, μαζί με τη συμπρωταγωνίστριά του DeWanda Wise

THE NERDSTREAM

10 Ιουνίου 2022

Όλα τελειώνουν κάποτε, αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες. Όλοι ξέρουν ότι οι δεινόσαυροι δεν σταματάνε ποτέ να είναι ΓΑΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΛ, αλλά η νέα Jurassic Park τριλογία που ξεκίνησε με το Jurassic World του 2015 και συνεχίστηκε το 2018 με το Jurassic World: Fallen Kingdom ήρθε η ώρα να φτάσει στο τέλος της. Αυτήν την βδομάδα, λοιπόν, κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα blockbusters της χρονιάς, το Jurassic World Dominion – ή Jurassic World: Κυριαρχία, όπως αποδόθηκε στα ελληνικά.

Μετά από μια σειρά από αναβολές λόγω covid (όπως το μισό Hollywood άλλωστε), o Chris Pratt επιστρέφει στον ρόλο του Owen Grady για τον οποίο έγινε ακραία τίγκας, κλείνοντας το δικό του κεφάλαιο δεινοσαυρικού σινεμά που εγκαινίασε βεβαίως ο μεγάλος Steven Spielberg το 1994. Αν θυμάστε, η προηγούμενη ταινία του franchise μας είχε αφήσει με μια υπόσχεση συμβίωσης των δεινόσαυρων με τους ανθρώπους, και τώρα επιστρέφουμε 4 χρόνια μετά την καταστροφή του Isla Nublar για να δούμε πόσο καλά (δεν) πήγε αυτό το πρότζεκτ συμβίωσης.

Με την ταινία να έχει κυκλοφορήσει από την Πέμπτη 9 Ιουνίου στα ελληνικά σινεμά σε διανομή της Tulip Entertainment, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε αποκλειστικές δηλώσεις από τους δεινοσαυρ- εεε από τους πρωταγωνιστές της ταινίας: πρώτον και καλύτερο τον Pratt που αποτελεί τον μέγα σταρ του franchise, αλλά και από την newcomer DeWanda Wise που ήρθε στο Jurassic World μετά από μια σειρά εμφανίσεων στο τηλεοπτικό She’s Gotta Have It και το κινηματογραφικό The Harder They Fall του Netflix.

Όσον αφορά την εμπειρία του φινάλε της τριλογίας, ο Pratt λέει: “Κάθε φορά που παρακολουθείτε πυροτεχνήματα περιμένετε το τέλος, τις ασταμάτητες εκρήξεις, και αυτό είναι πραγματικά αυτό που είναι: είναι σαν 2 ώρες πυροτεχνήματα. Είναι φανταστικό! Όταν διάβασα το σενάριο, ήξερα ότι είχαμε κάτι πολύ ξεχωριστό. Και τώρα, μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, είμαι περήφανος που μπορώ να πω ότι τα καταφέραμε.”

Και δεδομένου ότι έχει περάσει 7 χρόνια ως Owen Grady, λέει για τον χαρακτήρα: “Μου άρεσε πραγματικά να παίζω αυτόν τον χαρακτήρα. Πρώτα απ’ όλα, είναι πολύ πιο κουλ από μένα. Και ήταν ωραίο να τον βλέπω να γερνάει και να ωριμάζει κατά τη διάρκεια 10 ετών, βουτώντας στην πραγματικότητα της ζωής του. Πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή που θα κοιτάξω πίσω και θα σκεφτώ ότι πέρασα την καλύτερη στιγμή της ζωής μου παίζοντας τον Owen.”

Όσον αφορά τη σχέση του με τον σκηνοθέτη της ταινίας, αλλά και ευρύτερα ιθύνοντα νου του franchise, Colin Trevorrow, δηλώνει: “Ό,τι και να πω για τον Colin είναι λίγο. Έχει δουλέψει εξαιρετικά σκληρά γι’ αυτό, και ήταν το μωρό του από τότε που κάναμε την πρώτη ταινία Jurassic World. Είναι απίστευτα στοργικός, πολύ ευκρινής και έχει ένα πολύ ξεκάθαρο όραμα για το τι θέλει. Ο Colin υπήρξε ένας εξαιρετικός συνεργάτης σε όλο αυτό το εγχείρημα και τον θεωρώ πολύ καλό φίλο. Βασίζομαι σε αυτόν για συμβουλές και σοφία, και όχι μόνο αναφορικά με τον χαρακτήρα μου αλλά και με τη ζωή μου γενικότερα.”

Κάνοντας τον απολογισμό του για την εμπειρία της τριλογίας Jurassic World λοιπόν, ο Pratt λέει πως το αποχαιρετά “με πολλή ευγνωμοσύνη, υπερηφάνεια, ταπεινότητα και δέος. Ακόμα το επεξεργάζομαι, αλλά αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένη που ήμουν μέρος αυτού. Και περιμένω μια μέρα να κοιτάξω πίσω σε όλα αυτά και να θαυμάσω αυτό που ήταν ίσως το σπουδαιότερο κεφάλαιο της ζωής μου.

Από τη μεριά της, η Wise δυσκολευόταν να πιστέψει πως πράγματι θα γίνει μέρος ενός τόσο μεγάλου σύμπαντος. Να πώς αφηγείται ότι συνέβη: “Ο Colin Trevorrow ζήτησε να συναντηθούμε, και πολλά από αυτά που κατέληξαν στην ταινία ήταν μέρος αυτής της συζήτησης, καθώς μιλήσαμε για το τι χρειάζεται για να φτιάξεις έναν νέο ήρωα. Έτσι, ήμασταν ήδη στη διαδικασία δημιουργίας του χαρακτήρα μου την ημέρα που συναντηθήκαμε, κάτι που ήταν αρκετά μοναδικό και ιδιαίτερο.”

Για τη συνεργασία της με τον Pratt, με τον οποίο άλλωστε μοιράζεται αρκετές σκηνές δράσεις, λέει: “Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Δεν μπορείς να βρεις καλύτερο μέντορα. Ο Chris Pratt θα μπορούσε κυριολεκτικά να μιλήσει ακαδημαϊκά -αν ήθελε- για το τι χρειάζεται για να γίνεις σταρ δράσης. Είναι πανέξυπνος και ικανός να αναλύσει ένα κόλπο και να το εκτελέσει σε μία λήψη. Έτσι, μέρος της δουλειάς μου ήταν να προσπαθήσω να συμβαδίσω με αυτό.”

Βέβαια, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το πιο εντυπωσιακό πράγμα του να πρωταγωνιστείς σε ένα Jurassic Park είναι ότι παίζεις με δεινόσαυρους, για το οποίο η Wise μιλάει ξεκάθαρα: “Όταν ο δεινόσαυρος είναι ακριβώς μπροστά σου και μπορείς ακόμη και να τον αγγίξεις και να αισθανθείς το δέρμα του, είναι διαφορετικό και αρκετά συγκινητικό, ειδικά αν είσαι λάτρης των ζώων ή κάποιος που αγαπάει το περιβάλλον”. Το σημαντικό είναι πως παραδέχεται κι η ίδια ότι οι δεινόσαυροι είναι “το πιο κουλ πράγμα στον κόσμο”.

Best of internet