Quantcast

Ο Denis Villeneuve αναλαμβάνει την επόμενη μεγάλη sci-fi μεταφορά στην οθόνη, γιατί αυτή θα είναι η ζωή του πια

Σειρά έχει το Rendezvous With Rama του Arthur C. Clarke λοιπόν

THE NERDSTREAM

16 Δεκεμβρίου 2021

Δύο μήνες έχουν περάσει μόλις από την κυκλοφορία του Dune, με το δεύτερο μέρος να προορίζεται για γύρισμα το ερχόμενο φθινόπωρο και κυκλοφορία τον Οκτώβριο του 2013, αλλά ο ακάθιστος Denis Villeneuve βρήκε ήδη το επόμενο σπουδαίο sci-fi λογοτεχνικό έργο που σκοπεύει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Οκ, βλέπουμε ένα pattern εδώ.

Όπως μαθεύτηκε χτες λοιπόν η Alcon Entertainment αγόρασε τα δικαιώματα του Rendezvous With Rama, του κλασικού έργου επιστημονικής φαντασίας του Arthur C. Clarke από το 1973, κι ο άνθρωπος που θα το σκηνοθετήσει είναι ο Villeneuve. Πρόκειται μάλλον για το σπουδαιότερο έργο του συν-σεναριογράφου του 2001: A Space Odyssey, με το οποίο κέρφισε τα βραβεία Hugo και Nebula.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το πρότζεκτ το είχε για χρόνια στο μάτι ο David Fincher με πρωταγωνιστή τον Morgan Freeman, χωρίς όμως να καταφέρει ποτέ να το κάνει πραγματικότητα. Προς το παρόν πάντως, αφού η απόλυτη προτεραιότητα είναι το Dune: Part Two, ενδέχεται να περάσουν κάμποσα χρόνια ακόμα μέχρι να το δούμε στην οθόνη.

Best of internet