Quantcast

Christopher Nolan και Denis Villeneuve αλληλοσυγχαίρονται για Dune και Tenet, καλύτερο film bromance ever

WARNER ΜΗΠΩΣ ΠΟΝΑΣ;

THE NERDSTREAM

26 Οκτωβρίου 2021

Είναι τα δύο πιο μεγαλεπήβολα επίδοξα blockbusters που έχουμε δει στα δύο χρόνια του covid; Ναι, κατά πάσα πιθανότητα είναι, γιατί πρόκειται για τους δύο βασικότερους blockbuster auteurs που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Hollywood. Και πράγματι, το Tenet του Christopher Nolan και το Dune του Denis Villeneuve ήταν δύο larger-than-life εμπειρίες στη μεγάλη οθόνη την ώρα που όλο και πιο πολλά πράγματα στριμώχνονται σε μικρές.

Το προηγούμενο διάστημα, οι δύο σκηνοθέτες βρέθηκαν στην ίδια πλευρά της κόντρας με την Warner, αντιδρώντας έντονα στην απόφασή της να κυκλοφορήσει όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα σε άιθουσες και σε streaming στην πλατφόρμα του HBO Max. Τώρα, οι filmbros πηγαίνουν το film bromance τους ένα βήμα παρακάτω συγχαίροντας ο ένας τον άλλο για τις πρόσφατες ταινίες τους.

Τις προάλλες, ο Villeneuve πήγε ως καλεσμένος στο ReelBlend podcast του CinemaBlend και χαρακτήρισε το Tenet ως σπουδαίο κινηματογραφικό επίτευγμα και αριστούργημα, συμπληρώνοντας πως η μαστοριά (mastery είπε, αλλά επιτρέψτε μας την ελεύθερη απόδοση) του Nolan δεν έχει αντίστοιχο στο σύγχρονο σινεμά.

Από την πλευρά του, o Nolan πήγε κι αυτός καλεσμένος στο The Director’s Cut podcast όπου συνομίλησε με τον Villeneuve και παίνεψε το Dune, λέγοντας συγκεκριμένα πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες περιπτώσεις συνδυασμού πρακτικών και ειδικών εφέ που έχει δει ποτέ στη ζωή του. Και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα αληθινό δώρο στους φίλους του σινεμά.

Εμείς θα πούμε ένα πράγμα: NOW KISS

Best of internet