Quantcast

Ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις ταινιών για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αρχίστε να ετοιμάζετε βαλίτσες

Κι έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε μερικές σε nerdcultική αποκλειστικότητα

THE NERDSTREAM

22 Οκτωβρίου 2021

Πλησιάζει Νοέμβριος, κι αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι έρχεται και φέτος ο χειμώνας της δυσφορίας μας, καλώς να τον δεχτούμε. Δεύτερον, ότι πολύ σύντομα ξεκινάει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αλλά επιτέλους από κοντά μετά το περσινό ψηφιακό διάλειμμα της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε σε online streaming.

Από τις 4 μέχρι τις 14 Νοεμβρίου λοιπόν το 620 ΦΚΘ έρχεται στο λιμάνι της πόλης, και μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι θα έχει για ταινία έναρξης το Happening που κέρδισε (δικαίως θα πούμε) το Χρυσό Λιοντάρι στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ χτες ανακοινώθηκε και το σύνολο των ελληνικών φιλμ που θα προβληθούνε στη διοργάνωση.

Καθώς περιμένουμε το πλήρες πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα που μας έρχεται, σας παρουσιάζουμε 4 ταινίες που μάθαμε από αξιόπιστες πηγές (τις οποίες φυσικά δεν είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε) ότι θα παίξουν στο φεστιβάλ. Να σημειώσουμε ότι ανάμεσά τους είναι και το νέο μικρό φιλμ του λατρεία Radu Jude.

Τσεκάρετε και τα λέμε Σαλούγκα, φυσικά.

Plastic Semiotic

Radu Jude (Romania)

Balkan Survey 

Η ζωή των ανθρώπων, από τη γέννηση έως τα γηρατειά, όπως απεικονίζεται μέσα από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα που έχουμε φτιάξει για τα παιδιά μας, πασχίζοντας να τα προετοιμάσουμε για τη μεγάλη σκηνή της ζωής: τα παιχνίδια. Ένα κολάζ από στιγμιότυπα και κάδρα, όπου τα παιχνίδια μάς βοηθούν να κατανοήσουμε τη συνέχεια της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και τη βαθύτερη ουσία της ζωής.

Small Body

Laura Samani (Italy)

Meet the Neighbors

Ιταλία, 1900. Το μωρό της νεαρής Άγκατα γεννιέται νεκρό και η ψυχή του είναι καταδικασμένη να μην βρει ποτέ τη γαλήνη. Η απελπισμένη Άγκατα μαθαίνει όμως για ένα μέρος στα βουνά, όπου τα βρέφη επανέρχονται στη ζωή για μία μόνο ανάσα, ώστε να μπορέσουν να βαφτιστούν. Ξεκινάει λοιπόν ένα ταξίδι, με το άψυχο σώμα της κόρης της κρυμμένο σε ένα κουτί, αναζητώντας τη λύτρωση και την παρηγοριά. Καθ’ οδόν θα συναντήσει τον Λινξ, ένα μοναχικό αγόρι που προσφέρεται να τη βοηθήσει. Οι δυο τους μπλέκονται σε μια περιπέτεια που θα τους επιτρέψει να αγγίξουν ένα θαύμα που φαίνεται εκ πρώτης όψεως αδύνατο.

The Tale of King Crab

Alessio Rigo De Righi & Matteo Zoppis (Italy-Argentina-France)

Meet the Neighbors

Ιταλία, στη σημερινή εποχή. Ορισμένοι ηλικιωμένοι κυνηγοί αναπολούν τον τοπικό θρύλο του Λουτσιάνο, ενός περιπλανώμενου πότη και λαϊκού ήρωα, που ζούσε σε ένα απομονωμένο χωριό. Όταν η Έμα, ο μεγάλος έρωτάς του, σκοτώνεται από τους αγροίκους μισθοφόρους του πρίγκιπα της περιοχής, ο Λουτσιάνο ορθώνει ανάστημα, μόνο και μόνο για να καταλήξει εγκληματίας και εξόριστος στη Γη του Πυρός. Εκεί, με τη βοήθεια κάποιων αδίστακτων χρυσοθήρων, αναζητά έναν μυθικό θησαυρό, ψάχνοντας να βρει τον δρόμο που οδηγεί στη λύτρωση. Ωστόσο, σε αυτόν τον καταραμένο τόπο, ευδοκιμούν μόνο η απληστία και η παράνοια

Mad God

Phil Tippett (USA)

Round Midnight

Ακολουθήστε τον Δολοφόνο, σε έναν απειλητικό κόσμο από βασανισμένες ψυχές, κατεστραμμένα οχυρά και αρρωστημένες φρικαλεότητες, που σφυρηλατήθηκαν από τις πιο αρχέγονες φρίκες του υποσυνείδητου. Κάθε σκηνικό, πλάσμα και ομοίωμα σε αυτό το μακάβριο αριστούργημα είναι ένα χειροποίητο animation, φτιαγμένο με νοσηρό μεράκι και σύμφωνα με τις παραδοσιακές τεχνικές stop-motion. Το Mad God είναι ένα έργο αγάπης, μια απόδειξη της δύναμης που κρύβει μέσα του το θράσος της δημιουργίας, αλλά και ένας φόρος τιμής στη διαχρονική τέχνη του stop-motion animation. Προετοιμάστε τα μάτια σας, το νου και την καρδιά σας. Είστε έτοιμοι να συναντήσετε τον δημιουργό σας;

Best of internet