Quantcast

Το Dune μπήκε γαμιώντας στο διεθνές box office με 36 εκ. δολάρια στην πρώτη του βδομάδα στις αίθουσες

Εμείς εδώ θα περιμένουμε ένα μήνα ακόμα

THE NERDSTREAM

21 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν ήταν μικρό το drama που προκλήθηκε γύρω από το αν το Dune του Denis Villeneuve θα καταφέρει να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν πάει για streaming ή όχι. Ο σκηνοθέτης το ήθελε διακαώς, αλλά η Warner είχε αποφασίσει το αντίθετο. Τελικά, μετά από μια αποκλειστική πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας (που είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε κι εμείς), την περασμένη βδομάδα τα Dune κυκλοφόρησε σε κάποιες χώρες του πλανήτη.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά λοιπόν οι θεατές σε Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία και Ελβετία μεταξύ άλλων είχαν την ευκαιρία να δουν στη μεγάλη οθόνη (κι όχι στο HBO Max) την μεταφορά του έπους του Frank Herbert. Συνολικά, το Dune μάζεψε 35,8 εκ. δολάρια κατά την έναρξη της πορείας του, νούμερο πάρα πολύ καλό για το διεθνές box office εν μέσω πανδημίας (κι ακόμα δεν έχει βγει Κίνα, κάτι που θα γίνει τον Οκτώβριο).

Στις ΗΠΑ από την άλλη η ταινία κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε αίθουσες και streaming στις 22 Οκτωβρίου, ενώ στα ελληνικά σινεμά θα το δούμε μια μέρα νωρίτερα, ως είθισται πάντα με τις μεγάλες χολιγουντιανές πρεμιέρες. Στο μεταξύ βέβαια το Dune θα κάνει και μια διπλή ταυτόχρονη πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας που ξεκινούν αυτή τη βδομάδα, με τα εισιτήρια να γίνονται sold out ελάχιστες ώρες μετά το άνοιγμα της προπώλησης.

Best of internet