Quantcast

Sequel του Attack the Block ετοιμάζουν ο σκηνοθέτης του, Joe Cornish, μαζί με τον John Boyega

Γενικά δεν ψηνόμαστε για sequels, αλλά ίσως εδώ κάνουμε μια εξαίρεση

THE NERDSTREAM

18 Μαρτίου 2021

Πότε πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από το Attack the Block; Σαν χτες μας φαίνεται που πρωτοείδαμε αυτό το μικρό διαμάντι έξυπνο, διασκεδαστικού και καλοφτιαγμένου sci-fi που έφτιαξε σχεδόν από το πουθενά ο Joe Cornish το 2011. Κι ενώ ο ίδιος έκτοτε γύρισε άλλη μια ταινία, τίμια αν μας ρωτάτε, με τον τίτλο The Kid Who Would Be King, τώρα είναι έτοιμος να επιστρέψει στον κόσμο του ντεμπούτου του.

Φήμες για sequel του Attack the Block είχαν κυκλοφορήσει ξανά στο παρελθόν, αλλά αυτές τις μέρες ο σκηνοθέτης μίλησε στο Entertainment Weekly και επιβεβαίωσε πως πράγματι δουλεύει πάνω στην συνέχεια της ταινίας από κοινού με τον πρωταγωνιστή της, δηλαδή τον John Boyega που στο μεταξύ έγινε πρώτη μούρη μετά την συμμετοχή του στη νέα τριλογία Star Wars.

Γενικά η θέση μας είναι ότι δεν χρειαζόμαστε sequels για κάθε ταινία που βγαίνει. Ίσα ίσα, χρειαζόμαστε περισσότερες original ιδέες, όπως ήταν εξάλλου και το Attack the Block. Η ταινία λοιπόν ακολουθεί τον δρόμο του A Quiet Place και του Knives Out που έκαναν επιτυχία ως αυτοτελείς original ιδέες και μετά κατέληξαν να οδηγούν σε δημιουργία franchise. Δεν το προτιμούμε γενικά, αλλά θα του δώσουμε μια ευκαιρία γιατί είχαμε περάσει υπέροχα στην πρώτη ταινία.

Best of internet