Quantcast

Ασπρόμαυρη θα είναι η ταινία Macbeth του Joel Coen, η πρώτη χωρίς τον αδερφό του

Με τον Denzel Washington και την Frances McDormand πάντα, μην ξεχνιόμαστε

THE NERDSTREAM

18 Ιανουαρίου 2021

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, κοντεύουν να περάσουν σχεδόν 2 χρόνια από την τελευταία φορά που είχαμε νεότερα σχετικά με τα επόμενα κινηματογραφικά βήματα των αδερφών Coen μετά το The Ballad of Buster Scruggs που είδαμε στο Netflix. Τότε, είχαμε μάθει ότι ο Joel Coen πρόκειται να σκηνοθετήσει χωρίς τον αδερφό του μια κινηματογραφική εκδοχή του Macbeth του William Shakespeare.

Κι ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συνεχίζουν να βρίσκονται ο Denzel Washington κι η Frances McDormand (φρέσκια από τον θρίαμβο του Nomadland), αμφότεροι υπέροχοι φυσικά, τώρα μαθαίνουμε και μερικά πράγματα ακόμα για την ταινία. Για την ακρίβεια, κυκλοφόρησε η είδηση πως το The Tragedy of Macbeth του αδερφού Coen θα είναι ασπρόμαυρο.

Αυτό το αποκάλυψε η σχεδιάστρια κοστουμιών Mary Zophres, σταθερή συνεργάτιδα των Coen εδώ και 25 χρόνιαμιλώντας (εξαιρετικό παρεμπιπτόντως) podcast του λατρεία διευθυντή φωτογραφίας Roger Deakins. Φυσικά, οι φίλοι του καλού κοενικού σινεμά θυμούνται ότι αυτό έχει να συμβεί από το The Man Who Wasn’t There του 2001.

Στο μεταξύ, όπως έχουμε σημειώσει ξανά, μπορεί ο Macbeth να έχει μεταφερθεί αριστουργηματικά στην οθόνη κάμποσες φορές από δημιουργούς σαν τον Orson Welles, τον Roman Polanski, τον Akira Kurosawa και τον Bela Tarr, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την εξής σημαντικότατη αναφορά:

Best of internet