Quantcast

Το Wonder Woman 1984 πατώνει στο box office, και γι’ αυτό μάλλον δεν φταίει μόνο ο covid και το streaming

Εδώ που τα λέμε, θα είχε βοηθήσει πολύ αν η ταινία ήταν καλύτερη

THE NERDSTREAM

5 Ιανουαρίου 2021

Μετά από όοολον αυτόν τον πανικό που προκλήθηκε μετά την ανακοίνωση-καταπέλτη της Warner ότι όλοι οι μεγάλοι κινηματογραφικοί τίτλοι της πρόκειται να βγουν ταυτόχρονα σε streaming και αίθουσες μέσα στο 2021, όλοι περιμέναμε να δούμε το test drive αυτής της νέας τακτικής. Και το ραντεβού μας έγραφε Wonder Woman 1984.

Η νέα ταινία της Patty Jenkins με την Gal Gadot κυκλοφόρησε ανήμερα Χριστούγεννα σε σινεμάδες και στο HBO Max και στην αρχή τα πράγματα έμοιαζαν μάλλον αισιόδοξα. Στο πρώτο της σαββατοκύριακο η ταινία μάζεψε 16,7 εκ. δολάρια στις ΗΠΑ και 38,2 εκ. δολάρια στον υπόλοιπο πλανήτη, νούμερα ικανοποιητικά εν μέσω πανδημίας και με την ταινία να είναι διαθέσιμη παράλληλα ψηφιακά.

Κι ενώ η κινηματογραφική αγορά είναι σίγουρα σε απαίσια κατάσταση, ειδικά η αμερικάνικη με λιγότερα από τα μισά σινεμά ανοιχτά, το WW84 είδε μια πτώση της τάξης του 67% στο box office της κατά την δεύτερη βδομάδα κυκλοφορίας. Ακόμα και για τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου, αυτή η πτώση είναι τεράστια – και μάλλον δεν οφείλεται μόνο στον covid και το streaming.

Αν η ταινία είχε αγαπηθεί από το κοινό αντί να κραχτεί σχεδόν καθολικά όπως έγινε, ίσως αυτό να ήταν επαρκής λόγος για να ρισκάρει κάποιος την κινηματογραφική αίθουσα προκειμένου να βιώσει την συνολική κοινωνική εμπειρία του να πηγαίνεις σινεμά. Βέβαια, με μέτριες ταινίες σαν το WW84 το πράγμα δεν σώζεται ούτε κατά διάνοια. Η λύση λοιπόν, αν υπάρχει, βρίσκεται στις καλύτερες ταινίες.

Best of internet