Quantcast

Αυτά είναι τα βραβεία του online Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που μας κράτησε συντροφιά αυτές τις δύσκολες μέρες

Ολοκληρώθηκε χτες βράδυ και τώρα η ζωή μας είναι ακόμα πιο άδεια

THE NERDSTREAM

16 Νοεμβρίου 2020

Ήταν μια χρήσιμη συντροφιά, φίλες και φίλοι. Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διεξήχθη online και έπεσε πάνω στο ολικό lockdown που μας έχει γαμήσει τη ζωούλα αυτές τις δύσκολες μέρες έξαρσης της πανδημίας. Ήταν λοιπόν κάτι που, αν μη τι άλλο, έδινε σχήμα στη μέρα μας και μας έδινε κάτι να ασχολούμαστε, ειδικά τις ζόρικες κι απαγορευμένες βραδινές ώρες.

Χτες η διοργάνωση ολοκληρώθηκε και σήμερα, πριν λίγο δηλαδή, το φεστιβάλ ανακοίνωσε τα βραβεία του. Μεγάλος νικητής ήταν το Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη, μια ταινία που αγαπήσαμε και για την οποία σας μιλήσαμε εμφατικά, το οποίο πήρε το Ειδικό Βραβείο της επιτροπής, το βραβείο Έλληνα πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και το βραβείο κοινού, μεταξύ άλλων. Δίκαια όλα, αν μας ρωτάτε.

Κατά τ’ άλλα, ο Χρυσός Αλέξανδρος, το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ, πήγε στο μεξικάνικο Identifying Features, το βραβείο σκηνοθεσίας πήγε στο δανέζικο Shorta, ενώ τα βραβεία ερμηνείας πήραν ο Άρης Σερβετάλης για τα Μήλα και η Τζοάνα Σκάνλαν  για το After Love. Γενικά, ωραία περάσαμε, παρόλο που όσο να πεις ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε από τα πολλά sold out που έγιναν.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βραβεία στο επίσημο site του φεστιβάλ κι ελπίζουμε την επόμενη φορά ξανά στις αίθουσες.

Best of internet