Quantcast

Τα υπερ-hyped Μήλα του Χρήστου Νίκου είναι η ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ του 2021

Προς το παρόν, κάποιοι τυχεροί θα τα δούνε στο online Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

THE NERDSTREAM

5 Νοεμβρίου 2020

Καιρό έχει να γίνει τόσος ντόρος για ελληνική ταινία, αλλά τα Μήλα του Χρήστου Νίκου το έχουν καταφέρει επάξια. Έχοντας κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας κι έχοντας ταξιδέψει έπειτα στα φεστιβάλ του Τορόντο, του Τελιουράιντ και του Σικάγο, η ταινία έχει αποσπάσει αποθεωτικές κριτικές, ένα βραβείο σεναρίου, μια παγκόσμια διανομή και μια σφραγίδα της Cate Blanchett ως executive producer. Εξαιρετικά για ντεμπούτο, θα έλεγε κανείς.

Τώρα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, τα Μήλα θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωση των Όσκαρ για τη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας) στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί το 2021. Καλή φάση.

Στο μεταξύ, η ταινία κάνει την ελληνική της πρεμιέρα στο online Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που ξεκινάει σήμερα, όντας κομμάτι ενός πλούσιου ντόπιου προγράμματος κι έχοντας γίνει sold out ήδη από την πρώτη ώρα της διάθεσης των εισιτηρίων. Βέβαια, από χτες που πρωτ0-μαθεύτηκε η οσκαρική προοπτική η ταινία δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη στην πλατφόρμα του φεστιβάλ. Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει και να προστεθούν περισσότερα εισιτήρια.

Best of internet