Quantcast

20 χρόνια μετά το Gladiator, Joaquin Phoenix και Ridley Scott ξανά μαζί σε επική ταινία για τον Ναπολέοντα

Προσπαθώντας αυτό που δεν κατάφερε κάποτε ο Stanley Kubrick

THE NERDSTREAM

15 Οκτωβρίου 2020

Είναι γνωστό στους κιουμπρικικούς κι ευρύτερα σινεφιλικούς κύκλους. Μετά το 2001: A Space Odyssey, o Stanley Kubrick προσπάθησε να φτιάξει μια επική ταινία για τον Ναπολέοντα, πράγμα που δυστυχώς δεν κατάφερε ποτέ. Σήμερα, δεκαετίες μετά, ο Ridley Scott έχει την ίδια φιλοδοξία.

Όπως μάθαμε χτες, ο Scott, του οποίου το τηλεοπτικό Raised By Wolves ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς, σκοπεύει να γυρίσει το Kitbag, μια επική βιογραφία του Ναπολέοντα (με έναν αρκετά μη-επικό τίτλο βέβαια). Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον όμως είναι ότι στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα βρίσκεται ο Joaquin Phoenix, 20 χρόνια μετά τη συμμετοχή του στο Gladiator (το οποίο περιμένει το δικό του sequel) που τον έκανε διάσημο στο ευρύ κοινό.

Ακόμα δε γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία, αλλά ξέρουμε ότι λογικά θα αργήσει αρκετά, αφού στο μεταξύ ο Scott τελειώνει αυτόν τον καιρό το μεσαιωνικό The Last Duel και στην αρχή της χρονιάς θα γυρίσει μια ταινία για τις εσωτερικές κόντρες της οικογένειας Gucci. Στο μεταξύ, θυμίζουμε ότι κάποια χρόνια πριν είχε ακουστεί πως το HBO θα μετατρέψει το σενάριο του Kubrick σε μίνι σειρά με σκηνοθέτη τον Cary Fukunaga του True Detective και του Maniac, αλλά έχουμε καιρό να ακούσουμε κάτι νεότερο σε αυτό το μέτωπο.

Για την ιστορία πάντως σημειώνουμε πως η πρώτη ταινία του Scott, το υπέροχο The Duellists, αφορούσε επίσης έντονα την εποχή του Ναπολέοντα, ενώ αν θέλετε να τσεκάρετε κάτι κινηματογραφικό εκείνον ρίξτε μια ματιά στο κλασικό, επικό, βουβό Napoleon από το 1927 που αποτέλεσε σταθμό για την εξέλιξη του σινεμά:

Best of internet