Quantcast

O Barry Jenkins του Moonlight αναλαμβάνει το sequel του Lion King, γιατί γιατί όχι άλλωστε

Εξάλλου η Disney έχει το καλό το κασέρι

THE NERDSTREAM

8 Οκτωβρίου 2020

Κάπου θα το έχει πάρει το μάτι σας ότι εδώ και μια πενταετία ότι η Disney έχει πάρει σβάρνα και μετατρέπει τις κλασικές animated ταινίες της σε live-action ώστε να επανασυστήσει τον κατάλογό της σε ένα νεότερο κοινό και κυρίως να αρμέξει τη νοσταλγία της εποχής μας χωρίς να καταβάλει καμία προσπάθεια να σκεφτεί κάτι πρωτότυπο. Δοκιμασμένη συνταγή.

Έτσι, η αυτοκρατορία του μικιμάου στρέφεται σε καταξιωμένους σκηνοθέτες για να αναλάβουν αυτό το έργο. Ο Kenneth Branagh έφτιαξε μια live-action Σταχτοπούτα, ο Jon Favreau ανέλαβε γενικά το ζωικό βασίλειο με το Βιβλίο της Ζούγκλας και το Βασιλιά των Λιονταριών, ο Guy Ritchie πήρε τον Αλαντίν, ο Tim Burton πήρε τον Ντάμπο.

Και τώρα, έφτασε η ώρα για το πρώτο sequel των νέων remakes, γιατί το franchise πρέπει πάντα να μεγαλώνει. Αυτές τις μέρες λοιπόν η Disney ανακοίνωσε τον σκηνοθέτη του The Lion King 2 κι αυτός είναι ο Barry Jenkins που μας έχει χαρίσει τα υπέροχα Moonlight και If Beale Street Could Talk. Δηλαδή ο δημιουργός που πήρε Όσκαρ με την πρώτη κιόλας ταινία του το γυρνάει στον franchise κινηματογράφο.

ΟΚ, δεν αντιλέγουμε ότι η ταινία μπορεί να είναι καλή, αλλά είναι κρίμα τέτοιοι σκηνοθέτες να ασχολούνται με πράγματα σαν αυτό αντί να αναπτύσσουν πρωτότυπες ή προσωπικές ιδέες. Να σημειώσουμε πάντα ότι ο Jenkins είναι εξαιρετικά πολυάσχολος αυτόν τον καιρό, αφού εμπλέκεται σε δύο επερχόμενες τηλεοπτικές σειρές: την επιστροφή του αδικοχαμένου The Knick και τη μεταφορά του λογοτεχνικού Underground Railroad.

Best of internet