Quantcast

Sequel του Tenet θέλει ο John David Washington, λογικά θα είναι ταυτόχρονα και prequel

ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ

THE NERDSTREAM

22 Σεπτεμβρίου 2020

Είδατε Tenet; Καλώς. Μήπως χρειάστηκε να ξαναδείτε Tenet για να καταλάβετε τι γίνεται; Κανένα πρόβλημα. Μήπως θέλετε κι άλλο Tenet γιατί δε σας έφτασε; Υπάρχουν και κάποια όρια, παιδιά. Ας πούμε, αυτά τα όρια είναι φουλ πρόθυμος να τα ξεπεράσει ο John David Washington, πρωταγωνιστής της ταινίας του Christopher Nolan.

Μιλώντας στο Esquire, λοιπόν, ο ηθοποιός δήλωσε πως ψήνεται πολύ για ένα sequel της ταινίας, εφόσον φυσικά το θέλουν επίσης ο Nolan κι η Warner. Σύμφωνα με τον Washington, το φινάλε του Tenet αφήνει ανοιχτό το πεδίο για την συνέχεια της ιστορίας, επικεντρώνοντας αυτή τη φορά στη σχέση του Protagonist με τον Neil του Robert Pattinson.

Μπαίνοντας σε spoilerικό έδαφος, ας σας θυμίσουμε τι συμβαίνει στο τέλος. Σε όλη την ταινία νομίζαμε ότι οι δύο άνδρες μόλις γνωρίστηκαν, αλλά το φινάλε αποκαλύπτει ότι γνωρίζονται ήδη πάρα πολλά χρόνια, απλά στο μέλλον. Ο Protagonist ήταν αυτός που στρατολόγησε τον Neil, αλλά ο ίδιος ακόμα δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο στο μέλλον, ενώ ο Neil έχει επιστρέψει στο παρελθόν για την πλοκή της ταινίας.

Με άλλα λόγια, ένα πιθανό sequel για τη σχέση τους θα ήταν ταυτόχρονα και prequel, γιατί η γνωριμία τους έχει ήδη συντελεστεί πριν τα γεγονότα του Tenet, απλά εμείς δεν το έχουμε δει γιατί θα συμβεί στο μέλλον. Μ’ αυτήν την έννοια, ένα ταυτόχρονο sequel-prequel ακούγεται αρκούντως νολανιά, αλλά μέχρι στιγμής ούτε εκείνος ούτε το στούντιο έχουν εκδηλώσει κάποια διάθεση για συνέχεια.

Εξάλλου, οι μέχρι στιγμής οικονομικές αποδόσεις του Tenet δεν ήταν μάλλον οι αναμενόμενες, αφού η ταινία στέκεται αξιοπρεπώς στο box office αλλά πολύ δύσκολο θα καταφέρει να αποτελέσει την blockbuster επιτυχία που περίμενε η Warner. Για την ακρίβεια, τα έσοδά της στις ΗΠΑ είναι μέχρι στιγμής 36 εκ. δολάρια σε τρεις βδομάδες (με πολλά σινεμά ακόμα κλειστά), ενώ στην Ελλάδα η ταινία έχει φτάσει το αρκετά καλό (δεδομένων των συνθηκών) νούμερο των 102.899 εισιτηρίων μέσα σε ένα μήνα προβολών.

Best of internet