Quantcast

Ο Τιμώμενος Επισκέπτης βρίσκει τον David Thewlis να παραδίδει για άλλη μια φορά μαθήματα υποκριτικής

Βάζοντας ξανά τον Atom Egoyan στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη

THE NERDSTREAM

27 Αυγούστου 2020

Ο David Thewlis είναι μεγάλος ηθοποιός, αλλά αυτό το ξέρατε ήδη, έτσι δεν είναι; Από το μνημειώδες Naked του Mike Leigh και τον αξέχαστο ρόλο του ως Remus Lupin στο franchise του Harry Potter μέχρι το blockbuster της Wonder Woman και το επερχόμενο I’m Thinking of Ending Things του Charlie Kaufman, ο Thewlis παραμένει μια από τις πιο ιδιαίτερες κι ενδιαφέρουσες παρουσίες στο βρετανικό και το παγκόσμιο σινεμά.

Και τώρα, ο πιο πρόσφατος πρωταγωνιστικός του ρόλος στο Guest of Honour του Atom Egoyan ετοιμάζεται για την έξοδό του στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Τιμώμενος Επισκέπτης έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του πέρσι στο Φεστιβάλ Βενετίας κι έπειτα ταξίδεψε στο αντίστοιχο του Τορόντο, ενώ από σήμερα αρχίζει να προβάλλεται στα ελληνικά σινεμά σε διανομή της Weird Wave.

Ο Τζιμ και η κόρη του Βερόνικα, μια νεαρή δασκάλα μουσικής, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν τις πολύπλοκες ιστορίες τους και τα αλληλένδετα μυστικά τους. Μετά από μια φάρσα που εξελίσσεται πολύ άσχημα, η Βερόνικα καταδικάζεται για ένα σεξουαλικής φύσεως έγκλημα για το οποίο έχει αδικακατηγορηθεί. Παρ’ όλα αυτά, η Βερόνικα θεωρεί πως της αξίζει να τιμωρηθεί για κάποια άλλα εγκλήματα του παρελθόντος, που την βαραίνουν, και για τα οποία νιώθει ένοχη. Ο πατέρας της, αδυνατεί να καταλάβει την αδιαλλαξία της κόρης του και προσπαθώντας να την βοηθήσει, η αγωνία του αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την επαγγελματική του ζωή.

Μ’ αυτό το οικογενειακό δραματικό θρίλερ αλληλοσυνδεόμενων μυστικών και ψεμμάτων, ο Egoyan, σταθερός αγαπημένος των διεθνών φεστιβάλ, επιχειρεί μια επιστροφή στην καλή του φόρμα, αυτήν που ανέδειξε τον Αιγυπτιοκαναδό σκηνοθέτη σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς του ανεξάρτητου σινεμά στα 90s με ταινίες σαν το The Adjuster και το Exotica. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πάθος του για την συγκεκριμένη ιστορία προήλθε από το ερώτημα πώς γίνεται ένας πατέρας και μια κόρη να συμπεριφέρονται τόσο περίεργα για λόγους που κανείς από τους δύο δε μπορεί να καταλάβει.

Best of internet