Quantcast

O Denis Villeneuve, o Kyle MacLachlan κι ο Alejandro Jodorowsky μιλούν για το Dune

Ελπίζοντας ομόψυχα να καταφέρουμε να το δούμε σύντομα

THE NERDSTREAM

18 Αυγούστου 2020

Δεν είναι απλά ότι πρόκειται για μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του 2020. Το Dune που ετοιμάζει ο Denis Villeneuve είναι κάτι παραπάνω απ’ αυτό. Είναι μια από τις πιο φιλόδοξες sci-fi παραγωγές όλων των εποχών κι υπόσχεται να γίνει το Lord of the Rings της επιστημονικής φαντασίας.

Το ομώνυμο έπος του Frank Herbert γράφτηκε πίσω στο 1965, κι έκτοτε η μεταφορά του στο σινεμά ήταν κάτι παραπάνω από περιπετειώδης. Μετά την θρυλική αποτυχία του Alejandro Jodorowsky να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη στα 70s και την, εχμ, παράξενη εκδοχή που μας έδωσε ο David Lynch στα 80s, υπάρχει επιτέλους ελπίδα να το δούμε όπως του αξίζει.

Βέβαια, ως γνωστόν, η πανδημία τα γάμησε όλα – και γενικά και ειδικά. Με την παύση των κινηματογραφικών παραγωγών σε περίπου όλον τον πλανήτη, η ολοκλήρωση του Dune έγκαιρα ώστε να κυκλοφορήσει στην προγραμματισμένη ημερομηνία του (18 Δεκεμβρίου) αποδείχτηκε μια μεγάλη πρόκληση.

Στις αρχές του Αυγούστου, ο Villeneuve βρέθηκε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης και μίλησε για την δυσκολία του να κάνεις μοντάζ από απόσταση. Για την ακρίβεια, ο ίδιος βρισκόταν στο Μοντρεάλ και το συνεργείο του στο Λος Άντζελες, κάτι που σύμφωνε με τον ίδιο είναι πολύ επώδυνο κι έχει επηρεάσει πολύ την δημιουργική διαδικασία της ταινίας.

Την περασμένη βδομάδα, ο μεγάλος σαμάνος Jodorowsky, πονεμένος φυσικά από το παρελθόν του με το Dune, μίλησε στο IndieWire για το επερχόμενο εγχείρημα του Villeneuve. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αδύνατον να μεταφερθεί σωστά το βιβλίο στην οθόνη, αλλά παρόλα αυτά θα δώσει μια ευκαιρία στην ταινία.

Τέλος, χτες το IndieWire μίλησε με τον Kyle MacLachlan, πρωταγωνιστή της εκδοχής του Lynch, και φυσικά η κουβέντα πήγε αναπόφευκτα στο επερχόμενο Dune. Ο λατρείας ηθοποιός δήλωσε περίεργος για το πώς θα το πραγματοποιήσει ο Villeneuve μέσα σε δύο κινηματογραφικά μέρη, διερωτώμενος μήπως χρειάζεται άλλες τρεις ταινίες για να αποδοθεί όπως πρέπει. Ή ακόμα καλύτερα, όπως συμπλήρωσε, να γίνει μια μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή α λα Game of Thrones.

Προφανώς έχουμε μπόλικο δρόμο μπροστά μας, ελπίζουμε τα πράματα να πάνε καλά, θα επανέλθουμε.

Best of internet