Quantcast

I’m Thinking of Ending Things: Αυτό είναι το trailer της νέας ταινίας του Charlie Kaufman που θα μας ρίξει σε ακόμα μεγαλύτερη κατάθλιψη

Ο σκηνοθέτης του Anomalisa και σεναριογράφος του Eternal Sunshine of the Spotless Mind επιστρέφει στο Netflix

THE NERDSTREAM

11 Αυγούστου 2020

Όπως έχουμε ξαναπεί, αν υπάρχει ένας κινηματογραφικός δημιουργός που έχει χτυπήσει διάνα όσον αφορά το πώς αποτύπωσε το meta, καταθλιπτικό, ειρωνικό, σχιζοφρενικό, pop, χαοτικό, κωμικό πνεύμα του 21ου αιώνα, τότε αυτός είναι ο Charlie Kaufman. Αν τυχόν δεν σας λέει κάτι το όνομα, σκεφτείτε ότι μιλάμε για τον σεναριογράφο του Being John Malkovich, του Adaptation και του Eternal Sunshine of the Spotless Mind, μεταξύ άλλων.

Πέρα από το γράψιμο σεναρίων, όμως, εδώ και πάνω από μια δεκαετία ο Kaufman δοκιμάζει την τύχη του στη σκηνοθεσία, με μεγάλη επιτυχία αν μας ρωτάτε, χαρίζοντάς μας τα σπαρακτικά Synecdoche, New York και Anomalisa το 2008 και το 2015 αντίστοιχα. Εδώ και κάποιο καιρό, λοιπόν, αναμένουμε με κομμένη την ανάσα την επόμενη ταινία του.

Όπως μαθεύτηκε ήδη από το Μάρτιο, το νέο πρότζεκτ του Kaufman, δηλαδή το I’m Thinking of Ending Things, επρόκειτο να κυκλοφορήσει στο Netflix φέτος τον Σεπτέμβριο. Η ταινία με τον χαρμόσυνο αυτό τίτλο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ian Reid που περιγράφει την ιστορία ενός τύπου που ταξιδεύει με την κοπέλα του για να επισκεφθούν τους γονείς του και ξαφνικά εξαφανίζεται αφήνοντάς τη μόνη να αναμετρηθεί με την παράνοια που πρόκειται να ακολουθήσει.

Στο πρωταγωνιστικό δίδυμο θα βρούμε την Jesie Buckley του Beast και του Taboo, αλλά και τον Jesse Plemons που καμαρώσαμε στο USS Callister του Black Mirror. Παράλληλα, το καστ συμπληρώνεται από την υπέροχη Toni Collette του Hereditary και τον David Thewlis που αποτελεί μέγα κεφάλαιο του σύγχρονου βρετανικού σινεμά.

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, η streaming πλατφόρμα έδωσε στη δημοσιότητα το trailer της ταινίας. Απολαύστε υπεύθυνα και αναμείνατε μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου που σκάει μύτη το I’m Thinking of Ending Things:

Best of internet