Quantcast

Ο απόλυτος οδηγός θερινών σινεμά γι’ αυτόν τον Ιούλιο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις ταινίες που μπορείτε και πρέπει να δείτε αυτό το μήνα

THE NERDSTREAM

15 Ιουλίου 2020

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε, μεταξύ μας είμαστε. Περάσαμε έναν δύσκολο χειμώνα και μια ανύπαρκτη άνοιξη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ζητάμε την ανταμοιβή που μας αξίζει από ένα κλασικό, πλουσιοπάροχο, ευλογημένο μεσογειακό καλοκαίρι. Και μπορεί όλοι μας να μετράμε μέρες αντίστροφα μέχρι να βρεθούμε ανάσκελα σε νησιωτικές παραλίες ή πατώματα μπαρ (δεν θα σας πούμε εμείς πώς να ξοδέψετε την καλοκαιρινή σας άδεια), αλλά στο μεταξύ η Αθήνα έχει ακόμα πολλά να μας προσφέρει μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή. Και πάνω απ’ όλα, έχει να μας προσφέρει κάτι που δεν έχει καμία άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα: το θερινό σινεμά.

Μας έλειψε το σινεμά, θερινό και χειμερινό. Κι όπως ήταν λογικό, εδώ κι ένα μήνα που ανοίξανε ξανά, δεν έχουμε χάσει την ευκαιρία να τα πάρουμε σβάρνα. Για να νιώσουμε ξανά ζωντανοί, να οργώσουμε την αθηναϊκή νύχτα, να μυρίσουμε λίγο γιασεμί, να μονομαχήσουμε με κανένα κουνούπι, και να δούμε καμία ωραία ταινιούλα παρέα με την απολαυστική Pilsener μπίρα Fischer, κάτω από τον αττικό ουρανό. Έστω και με social distancing, το σινεμά είναι σινεμά. Και σινεμά πρωτίστως σημαίνει κοινωνική εμπειρία, καλλιτεχνική απόλαυση, νυχτερινή καυλάντα.

Με τον Ιούλιο να έχει μπει κι εμάς να περνάμε σε φουλ-ον καλοκαιρινό mode, λοιπόν, ανοίξαμε το μεγάλο χάρτη των θερινών σινεμά και σας προτείνουμε με κάθε υπευθυνότητα πού να πάτε και τι να δείτε αυτό το καυτό σαββατοκύριακο. Με άλλα λόγια, ακολουθούν οι 5 θερινές κινηματογραφικές επιλογές μας γι’ αυτή τη βδομάδα, ανάλογα με τις ταινίες που σας αρέσουν και τα θερινά σινεμά που ταιριάζουν στις μετακινήσεις ή τα γούστα σας. Απολαύστε υπεύθυνα, προσέχοντας πάντα εκείνα τα πράγματα που εξασφαλίζουν μια όμορφη καλοκαιρινή προβολή: δροσερές τοποθεσίες, κουνούπια εξουδετερωμένα, μπίρες παγωμένες.

Chinatown

Τι είναι: Το αρχετυπικό neo-noir των 70s, το απόλυτο αριστούργημα του Roman Polanski.

Γιατί να το δείτε: Γιατί είναι πάντα μια ακραία απολαυστική ταινία με απίστευτη ερμηνεία από τον Jack Nicholson. Εξάλλου, το θερινό σινεμά φτιάχτηκε για noir, όλοι το ξέρουν αυτό.

Πού παίζειΣΙΝΕ ΑΚΤΗ, ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ

Wild Rose

Τι είναι: Πρόκειται για μια μουσική ταινία που αφηγείται την ιστορία μιας country τραγουδίστριας από τη Γλασκόβη (!) που ονειρεύεται να βρεθεί στο Nashville των ΗΠΑ, την πατρίδα της μουσικής που αγαπάει.

Γιατί να το δείτε: Γιατί πρόκειται για μια λιγότερο χολιγουντιανά λαμπερή αλλά και πιο αυθεντικά κοινωνική εκδοχή του A Star Is Born, έχοντας πρωτοκυκλοφορήσει την ίδια χρονιά μάλιστα.

Πού παίζει: ΣΙΝΕ ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στα Μαχαίρια

Τι είναι: Ουσιαστικά, είναι σαν μια ταινία Agatha Christie αλλά σε σύγχρονη, πανέξυπνη, παιχνιδιάρικη εκδοχή. Το μοντέρνο κινηματογραφικό μυστήριο όπως θα έπρεπε να είναι.

Γιατί να το δείτε: Γιατί το θερινό σινεμά είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να δείτε τις ταινίες που δεν προλάβατε κατά τη χειμερινή σεζόν. Και το Knives Out ήταν μία από τις καλύτερες.

Πού παίζει: ΣΙΝΕ ΑΒΑΝΑ, ΣΙΝΕ ΑΛΟΜΑ

Όπως καταλαβαίνετε, το κινηματογραφικό καλοκαίρι είναι ολοζώντανο κι ατρόμητο. Κι η εξόχως κινηματογραφική μπίρα Fischer είναι πάντα εδώ για να το περάσουμε παρέα.

#StarringFischer #ItsAboutYourTaste #FischerBeer #TherinoMeFischer

Best of internet