Quantcast

O Martin Scorsese είναι τεράστιος fan του Hereditary και του Midsommar, εξηγώντας αναλυτικά το γιατί

Ίσως η μεγαλύτερη τιμή για ένα νέο σκηνοθέτη σαν τον Ari Aster

THE NERDSTREAM

2 Ιουλίου 2020

Πέρσι, θα λέγαμε ότι βγήκε ένα κακό όνομα στον Martin Scorsese, δεδομένου ότι αμέσως μετά την κυκλοφορία του The Irishman πέρασε ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του κράζοντας τις ταινίες Marvel. Ακόμα κι αν εκεί δε συμφωνούσαμε μαζί του, κανένας δε μπορεί να αρνηθεί ότι ο άνθρωπος είναι όχι μόνο ένας τεράστιος σκηνοθέτης αλλά κι ένας από τους μεγαλύτερους σινεφίλ που έχουν πιάσει ποτέ κάμερα.

Υπάρχουν, λοιπόν, σύγχρονες ταινίες που γουστάρει φουλ ο Scorsese; Ναι, φυσικά, και δύο από αυτές είναι τα Hereditary και Midsommar του Ari Aster για την A24 – δηλαδή δύο ταινίες που λατρέψαμε κι εμείς τα μάλα πέρσι και πρόπερσι. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Marty είναι μέγας fan του ανερχόμενου κι ελπιδοφόρου σκηνοθέτη, γεγονός που δεν έχασε καθόλου την ευκαιρία να δηλώσει απερίφραστα.

Συγκεκριμένα, η φρέσκια Blu-ray έκδοση για το director’s cut του Midsommar περιλαμβάνει μια εισαγωγή του Scorsese που επαινεί φουλ το σινεμά του Aster, σημειώνοντας πως έχει μεγάλο έλεγχο πάνω στην φόρμα και πως καταφέρνει να αποτυπώσει κάτι ανείπωτο. Ενθυμούμενος την πρώτη φορά που είδε το Hereditary, δηλώνει πως εντυπωσιάστηκε ήδη από την αρχή της ταινίας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την εισαγωγή του Scorsese και αναμείνατε μαζί του (και μαζί μας) για το επόμενο πρότζεκτ του Ari Aster στη μεγάλη οθόνη.

Best of internet