Quantcast

O Christopher Nolan εξηγεί προκαταβολικά τη φάση του Tenet με το “time inversion” μπας και καταλάβετε τίποτα

Παιδιά, για τη φάση με τον χρόνο λέτε;

THE NERDSTREAM

19 Ιουνίου 2020

Την αισθάνεστε αυτήν την αίσθηση στην ατμόσφαιρα; Το νιώθετε; Σχεδόν μπορείτε να το αγγίξετε; Ακριβώς, είναι το hype για τη νέα ταινία του Christopher Nolan που ετοιμάζεται σιγά σιγά να βγει στις αίθουσες. Όπως κάθε φορά πριν βγάλει μια νέα ταινία, όλος ο κινηματογραφικός κόσμος ασχολείται μαζί του. Και το ίδιο θα κάνει και μετά.

Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι το πολυαναμενόμενο Tenet θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 30 Ιουλίου (και στις ελληνικές στις 20 Αυγούστου), o Nolan μίλησε στο Entertainment Weekly και αναφέρθηκε εκτενώς στο κατασκοπικό θρίλερ που περιμένουμε όλοι με κομμένη την ανάσα. Κι αφού λοιπόν ο σκηνοθέτης έκανε λίγο flex σχετικά με το πόσο γιγάντια σετ κατασκεύασε (ή κατέστρεψε) για την ταινία, έπειτα προχώρησε στο καυτό ερώτημα: Παιδιά, για τη φάση με τον χρόνο λέτε;

Ξεκινώντας με το ότι δούλευε το σενάριο του Tenet εδώ κι 6-7 χρόνια, ο Nolan ξεκαθάρισε ότι η ταινία δεν θα έχει σχέση με το time travel. Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι έχει να κάνει με τους διαφορετικούς τρόπους κατά τους οποίους λειτουργεί ο χρόνος. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, η ταινία θα αφορά το time inversion, δηλαδή την ιδέα ότι η εντροπία ενός συγκεκριμένου υλικού αντιστρέφεται κι έτσι αυτό πηγαίνει προς τα πίσω στον χρόνο σε σχέση με το σημείο που βρισκόμαστε εμείς.

Έλα, ναι, τι; Απλό δεν είναι;

Πάντως, για να μη νιώθετε άσχημα, και το καστ δυσκολεύτηκε.

Best of internet