Quantcast

Δυσκολεύτηκε να καταλάβει την πλοκή το καστ του Tenet, αλλά ο Christopher Nolan παρέμεινε ψύχραιμος

Εντάξει όλοι ζοριζόμαστε λίγο με αυτά

THE NERDSTREAM

29 Μαΐου 2020

Μεταξύ μας είμαστε, μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς, αυτός είναι ένας ασφαλής χώρος. Μερικές φορές, η αλήθεια είναι πως νιώθεις ότι οι ταινίες του Christopher Nolan παίζουν με το μυαλό σου απλά επειδή θέλουν να παίξουν με το μυαλό σου. Επειδή απλά την βρίσκει να σε μπερδεύει ρε παιδί μου, είτε πρόκειται για το Memento είτε για το Inception είτε για το Interstellar.

Φαντάσου όμως να είσαι ηθοποιός, να πρέπει να παίξεις έναν ρόλο, και να μην παίρνεις πρέφα τη συμβαίνει στην ταινία σου. Μαλακία, έτσι δεν είναι; Αν είδατε το τελευταίο trailer για το επερχόμενο Tenet, τότε θα είδατε ότι θα περιέχει ένα κόνσεπτ που λέγεται “time inversion”, το οποίο εδώ που τα λέμε ακούγεται φουλ νολανιά. Ε, και το καστ μπερδεύτηκε λίγο.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρωταγωνιστής John David Washington στο Digital Spy, κάθε μέρα είχε ένα μάτσο ερωτήσεις για τον σκηνοθέτη, ο οποίος βέβαια του εξηγούσε ό,τι έπρεπε να του εξηγήσει με ψυχραιμία και υπομονή. Νωρίτερα, ο έτερος πρωταγωνιστής Robert Pattinson είχε εξομολογηθεί κι ο ίδιος στο GQ ότι ακόμα δεν έχει καταλάβει πλήρως το Tenet.

Όπως καταλαβαίνετε, θα χρειαστεί να είστε αρκετά προσηλωμένοι όταν φτάσει η άγια μέρα που θα δούμε την ταινία στη μεγάλη οθόνη. Εξάλλου, όπως έχει πει κι ο ίδιος ο Nolan πρόσφατα, έχει σκοπό να πάρει τις προσδοκίες μας για μια κατασκοπική ταινία και να τις γυρίσει εντελώς τούμπα. Ε, και μάλλον αυτό θα κάνει πράγματι.

Best of internet