Quantcast

We Are One: Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες που θα δούμε στο δωρεάν ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ του YouTube

Ξεκινάει σήμερα, οπότε προετοιμαστείτε

THE NERDSTREAM

29 Μαΐου 2020

Το έχουμε πει ξανά και ξανά τους τελευταίους δύο μήνες που ζούμε σε ρυθμό πανδημίας. Η καραντίνα του COVID-19 πρόκειται να αφήσει έντονα σημάδια στη βιομηχανία του σινεμά, τόσο στο επίπεδο της παραγωγής όσο και στο επίπεδο της κατανάλωσης. Οι αίθουσες έκλεισαν, τα γυρίσματα σταμάτησαν, τα φεστιβάλ ακυρώθηκαν. Όχι όλα όμως.

Κάποια μεταφέρθηκαν σε ψηφιακό χώρο, ανάμεσά τους και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Και βέβαια, μέσα στην καραντίνα δημιουργήθηκαν ολοκαίνουρια ψηφιακά φεστιβάλ, ένα εκ των οποίων είναι και το We Are One. Ήδη λίγες μέρες σας λέγαμε για το πρόγραμμα του φεστιβάλ, και σήμερα που ξεκινάει σας ενημερώνουμε για τις ελληνικές ταινίες που μπορείτε να δείτε δωρεάν σε αυτό.

Καθώς η κοινή διοργάνωση του Tribeca Film Festival και του YouTube προέκυψε μέσα από τη συνεργασία με μια σειρά από γνωστά και κυριλέ κινηματογραφικά φεστιβάλ, κάποια εξ αυτών θα προβάλλουν κι ελληνικές ταινίες στο We Are One. Έτσι, οι Κάννες διαλέγουν το Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς του Βασίλη Κεκάτου, η Βενετία τον Ηλεκτρικό Κύκνο της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, το φεστιβάλ του Σαράγεβο το Route-3 του Θανάση Νεοφώτιστου και το φεστιβάλ της Νέας Υόρκης το 24 Frames Per Century της Αθηνάς Τσαγγάρη.

Οι ταινίες θα γίνουν διαθέσιμες σύντομα στα παρακάτω video links, οπότε να έχετε το νου σας:

Best of internet