Quantcast

Ciao Italia: Είστε έτοιμοι για το ελληνικό La Casa De Papel;

Η ταινία του Γιώργου Παπαθεοδώρου σκάει σύντομα στους κινηματογράφους

THE NERDSTREAM

5 Φεβρουαρίου 2020

Τι θέλει ο άνθρωπος, φίλες και φίλοι; Θέλει αγάπη, θέλει σταθερότητα, θέλει ασφάλεια, θέλει ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του, μα πάνω απ’ όλα θέλει να στήσει μια περίπλοκη κομπίνα ώστε να ξαφρίσει μια τράπεζα κι έτσι να πάρει πίσω όσα του ανήκουν από εκείνους που του πίνουν το αίμα καθημερινά. Απλό δεν είναι; Απλό είναι. Εικάζουμε ότι γι’ αυτό μίλησε τόσο πολύ το La Casa de Papel στις καρδιές των ανθρώπων, εικάζουμε ότι αυτό είχαν κατά νου κι οι δημιουργοί του Ciao Italia, της σουρεαλιστικής πολιτικής κωμωδίας του Γιώργου Παπαθεοδώρου που κυκλοφορεί στις 13 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους.

Η βασική ιστορία της ταινίας έχει ως εξής. Πέντε νεαρά, άνεργα, απελπισμένα κορίτσια σχεδιάζουν μία ληστεία.  Στα σχέδια τους αναπάντεχα εμπλέκεται μία “περίεργη” γιαγιά, πρώην αντάρτισσα, που μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Από το πουθενά, ένας παρανοϊκός απόστρατος  χωροφύλακας, περιπλέκεται στα πόδια τους. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο   όταν στο παιχνίδι μπαίνει η δαιμόνια κι αδίστακτη ανιψιά, η άπληστη πλαστογράφος αλλά και ένας περιπτεράς-έκπληξη. Η ληστεία πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε. Μια τελική αναμέτρηση με απρόσμενο φινάλε, αλλά και πολύ γέλιο (φυσικά).

Το Ciao Italia είναι μια παραγωγή της Crisis Cinema, γραμμένο από τον Μπάμπη Σπανό και γυρισμένο από τον Παπαθεοδώρου, ενώ στο καστ του φέρνει κοντά την παλιά με τη νέα γενιά Ελλήνων ηθοποιών. Από τη μία, έχουμε τον Ηλία Λογοθέτη, την Τιτίκα Σαριγκούλη και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ενώ τις πέντε λησταρχίνες υποδύονται οι Νίνα Έππα, Κυριακή Υψηλάντη, Εβίτα Φιτσαντωνάκη, Κατερίνα Χριστοδουλίδου και Στίλβη Ψιλοπούλου. Α ναι, υπάρχει και μια απρόβλεπτη guest εμφάνιση, την οποία θα εντοπίσετε πολύ εύκολα βλέποντας το trailer της ταινίας:

Για όλα αυτά (και ακόμα περισσότερα, όπως το γιατί η ταινία θα κάνει παράλληλη πρεμιέρα σε Ελλάδα και Γερμανία), είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε με τον Γιώργο Παπαθεοδώρου. Κατά τ’ άλλα, αναμείνατε για την κυκλοφορία της την ερχόμενη βδομάδα και τσεκάρετε περισσότερες πληροφορίες για το Ciao Italia στο επίσημο site της ταινίας. Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη:

Best of internet