Quantcast

Berlinale 2020: Το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου θα έχει τα πάντα, από νέες σειρές Netflix μέχρι παγκόσμια πρεμιέρα Pixar

Και μερικές ιδιαιτέρως ζουμερές ελληνικές συμμετοχές

THE NERDSTREAM

30 Ιανουαρίου 2020

Σε 20 μέρες περίπου ξεκινάει το επετειακό 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, το οποίο κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 20 Φεβρουαρίου. Χτες λοιπόν, στην επίσημη συνέντευξη τύπου της Berlinale, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Carlo Chatrian ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, το οποίο βέβαια περιλαμβάνει και όλες τις ταινίες που θα διαγωνιστούν φέτος για την Χρυσή Άρκτο.

Με πρόεδρο της επιτροπής των υπέροχο Jeremy Irons, οι μεγάλες πρεμιέρες του φετινού φεστιβάλ ξεκινάνε από το Pinocchio του γκανγκστερικού Matteo Garrone με τον Roberto Begnini και φτάνουν μέχρι την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας Pixar με τον τίτλο Onward. Όσον αφορά το διαγωνιστικό τμήμα, ξεχωρίζουν οι νέες ταινίες του Abel Ferrara, της Sally Potter, του Philippe Garrel, της Kelly Reichardt και του Christian Petzold.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Berlinale 2020 θα περιλαμβάνει το Stateless με την Cate Blanchett, το Dispatches from Elsewhere του Jason Segel και το The Eddy του Damien Chazelle. Γενικά, BBC, Netflix, HBO και AMC θα είναι εκεί και θα μας περιμένουν. Ανάμεσα σ’ αυτές τις σειρές, παρεμπιπτόντως, θα βρίσκεται και το Trigonometry του BBC που έχει για σκηνοθέτιδα την  Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη.

Και με αφορμή αυτό να προσθέσουμε ότι θα υπάρχει κι ένα έξτρα ελληνικό ενδιαφέρον, αφού στο τμήμα Panorama θα δούμε το Digger του Γιώργη Γρηγοράκη και το Pari του Σιαμάκ Ετεμάντι. Και βέβαια, όπως πέρσι, θα είμαστε κι εμείς για να σας κρατήσουμε ενήμερους. Κατά τ’ άλλα, μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα της Berlinale εδώ.

Best of internet