Quantcast

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών είναι το ελληνικό thriller που δεν περιμέναμε ότι θα δούμε

Κι έρχεται αυτήν τη βδομάδα στους σινεμάδες

THE NERDSTREAM

20 Νοεμβρίου 2019

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσώνη τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα μετά την Έκρηξη και τη Χώρα Προέλευσηςπαρακολουθεί δυο γυναίκες, μια αστυνομικό και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, αρχίζουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους.

Για το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, ο Τζουμέρκας ξανασυνεργάζεται με τις πρωταγωνίστριες της Έκρηξης και της Χώρας Προέλευσης αντίστοιχα, στους δύο κεντρικούς ρόλους, την Αγγελική Παπούλια και τη Γιούλα Μπούνταλη, ενώ γύρω τους τη σκοτεινή κοινότητα της πόλης ερμηνεύουν οι Χρήστος Πασσαλής, Αργύρης Ξάφης,Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης,Μαρία Φιλίνη, Κρίστιαν Κουλμπίντα, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Μιχάλης Κίμωνας, Θάνος Τοκάκης, Λαέρτης Βασιλείου, Άλκηστις Πουλοπούλου και η Κατερίνα Χέλμη.

Το σενάριο της ταινίας έγραψαν ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη στην τρίτη τους κινηματογραφική συνεργασία, τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο βραβευμένος με το
Sven Nykvist Cinematography Award Πέτρους Σιόβικ. Στο πρωτότυπο σάουντρακ της ταινίας συμπράττουν τρεις ετερόκλητοι καλλιτέχνες: ο Σουηδός Jean-Paul Wall , οι σταθεροί συνεργάτες του Τζουμέρκα drog_A_tek και ο Φοίβος στην πρώτη του συμμετοχή σε κινηματογραφική ταινία.

Κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου.

Best of internet