Quantcast

Αν αναρωτιόσασταν τι απέγινε ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας του Joker, αυτή είναι η απάντηση

Δεν το λέμε εμείς, μόνοι τους το λένε

THE NERDSTREAM

25 Οκτωβρίου 2019

Θα προειδοποιούσαμε για spoilers, αγαπητοί φίλοι κι αγαπητές φίλες, αλλά πραγματικά: υπάρχει κανένας άνθρωπος (ανήλικος και μη) σ’ αυτήν εδώ την χώρα που να μην έχει δει ακόμα το Joker; Εικάζουμε πως όχι, οπότε προχωράμε.

Όπως ήταν φυσικό, η ταινία του Todd Phillips με τον Joaquin Phoenix προκάλεσε πολλές, πάρα πολλές συζητήσεις κι ανάμεσά τους υπήρξαν βέβαια και τα πάντα αξιόπιστα fan theories που άρχισαν την σπέκουλα πάνω στο τι μέρος της ταινίας συνέβη πραγματικά και τι μέρος ήταν στη φαντασία του χαρακτήρα:

Ανάμεσα σ' όλα τα υπόλοιπα, έχουμε και την θεωρία που λέει ότι όλα τα ρολόγια στο Joker δείχνουν την ίδια ώρα,…

Gepostet von Nerdcult am Montag, 21. Oktober 2019

Ακόμα κι αν αυτό είναι υπερβολικό (και λάθος), το Joker δεν έκρυψε καθόλου ότι θέλει να θολώσει την διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Κι ίσως κανένα κομμάτι της ταινίας δεν το κάνει πιο σαφές αυτό απ’ ό,τι η σχέση του Arthur Fleck με την Sophie, δηλαδή τον χαρακτήρα που υποδύεται η Zazie Beetz του λατρεμένου Atlanta και του Deadpool 2.

Και μπορεί ο σκηνοθέτης να το κάνει υπερβολικά νια-νια και να μας το ταΐζει με το στανιό αποφασίζονται να το παίξει Fight Club β’ εθνικής και να μας ξαναδείξει όλες τις σκηνές που είχαν μαζί αλλά χωρίς εκείνη, αλλά το ερώτημα στο τέλος παρέμενε: την σκότωσε ή όχι;

Την απάντηση σε αυτό την έδωσε ο διευθυντής φωτογραφίας Lawrence Sher μιλώντας στο Slash Film. Σύμφωνα με εκείνον, η απάντηση είναι σαφής: ο Arthur δεν σκότωσε την Sophie, γιατί είναι ξεκάθαρο από όλη την υπόλοιπη ταινία ότι σκοτώνει μόνο ανθρώπους που του έκαναν κακό. ΟΚ, αυτό είναι σχετικά καθησυχαστικό (εφόσον ανήκεις στους τυχερούς που όντως δεν του έκαναν κακό κι άρα επιτρέπεται να ζήσουν), αλλά με αφορμή αυτό ας σημειώσουμε το εξής: Η ταινία έχει ένα μικρό πρόβλημα με τους γυναικείους χαρακτήρες, έτσι δεν είναι;

Best of internet