Quantcast

Το It 2 πετσοκόβει το box office, κάνοντας το δεύτερο καλύτερο horror άνοιγμα ever μετά το πρώτο It

Πάντα τέτοια να ‘χουμε

THE NERDSTREAM

10 Σεπτεμβρίου 2019

Πριν από δύο χρόνια, ο κινηματογραφικός τρόμος ήταν ακόμα λίγο-πολύ θεωρούμενος ρίσκο στα ταμεία και τις αίθουσες. Και πράγματι, ενώ βρισκόταν ήδη σε άνθιση, δεν είναι ότι τα πλήθη συνέρρεαν τρομερά μαζικά. Υπήρχαν όμως μέσα στο 2017 δύο ταινίες που άλλαξαν τους όρους του παιχνιδιού κι άνοιξαν τις πύλες για την μεγάλη σύγχρονη εμπορική επιτυχία πολλών horror τίτλων. Η πρώτη ήταν το Get Out. Η δεύτερη ήταν το It. Κι έτσι μετά είχαμε κι άλλες απρόσμενες επιτυχίες του Hereditary και το νέου Halloween μεταξύ άλλων.

Την περασμένη βδομάδα λοιπόν βγήκε στις αίθουσες το It: Chapter Two, το πολυαναμενόμενο sequel που θα έβρισκε πλέον το Losers’ Club σε ενήλικη φάση, και το παγκόσμιο κινηματογραφικό κοινό το υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό. Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ έκανε ένα άνοιγμα που έφερε 91 εκ. δολάρια, κάτι που είχε ξεπεράσει μόνο η πρώτη ταινία, η οποία είχε μαζέψει 124 εκ. δολάρια με το άνοιγμά της.

Εκτός ΗΠΑ, το It 2 μάζεψε άλλα 94 εκ. δολάρια από 75 χώρες, φτάνοντας στο συνολικό ποσό των 185 εκ. δολαρίων. Δηλαδή είναι πλέον η δεύτερη πιο πετυχημένη horror ταινία μετά το It 1. Κι όλα αυτά τον Σεπτέμβριο, ο οποίος γενικά θεωρείται ζόρικος μήνες έπειτα από τον χείμαρρο ταινιών του καλοκαιριού.

Για την ιστορία, η ταινία στην ελληνική αγορά προσέλκυσε ήδη 51.634 θεατές σε 175 αίθουσες, σημειώνοντας όμως μεγάλη πτώση σε σχέση με την πρώτη ταινία, η οποία στο πρώτο της τετραήμερο είχε κόψει το εντυπωσιακό νούμερο των 101.387 εισιτηρίων.

Best of internet