Quantcast

Αυτές είναι οι 30 αγαπημένες ταινίες του Christopher Nolan, σε περίπτωση που θέλατε να γίνετε άνθρωποι

Κλασικά, δίνει μαθήματα κινηματογραφικού γούστου

THE NERDSTREAM

13 Ιουνίου 2019

Ένα πράγμα είναι αδιαμφισβήτητο, φίλες και φίλοι. Ακόμα κι αν δεν σας τρελαίνει προσωπικά ο Christopher Nolan, είναι αδύνατο να αρνηθείτε πως πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους εν ζωή σκηνοθέτες που κάθε φορά που βγάζουν νέα ταινία σείεται η γης, ραγίζει το έδαφος, γίνεται αληθινό event για τον κόσμο του σινεμά.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, περάσανε ήδη 3 χρόνια από το καλοκαίρι που είδαμε το Dunkirk, το οποίο παρεμπιπτόντως εμάς μας άρεσε πολύ, και πλέον ο Nolan ετοιμάζεται να σκάσει με την επόμενη ταινία του, το Tenet, το οποίο αναμένεται μέσα στο 2020 με το εντυπωσιακό καστ των John David Washington, Elizabeth Debicki και Robert Pattinson. 

Στο μεταξύ, όμως, χτες το IndieWire έκανε την έρευνά του και μάζεψε σε μια λίστα τις ταινίες που έχει δηλώσει κατά καιρούς ο Nolan ότι λατρεύει, καταρτώντας έτσι μια λίστα με 30 ταινίες που αγαπάει ο Άγγλος σκηνοθέτης ή που τον έχουν επηρεάσει έντονα στις δικές του ταινίες. Οι προτιμήσεις του Nolan ξεκινάνε από τα βουβά αριστουργήματα του F. W. Murnau, φτάνουν μέχρι τις κλασικές επικές ταινίες του Stanley Kubrick και φτάνουν μέχρι τις σύγχρονες νέες δουλειές εξαίρετων συναδέλφων του.

Αναλυτικά η λίστα με χρονολογική σειρά ώστε να εμπλουτίσετε την watchlist σας και να τσεκάρετε τη συμβατότητά σας με το γούστο του Nolan:

Best of internet