Quantcast

Οι Κάννες βραβεύουν τον John Carpenter για τη συνολική του προσφορά στο σινεμά και, γιατί όχι, στη ανθρωπότητα

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΑΣ

THE NERDSTREAM

17 Μαΐου 2019

Είναι αδύνατον να μην λατρέψεις τον John Carpenter. ΟΚ, πρώτα απ’ όλα, για μια δεκαπενταετία από τα μέσα των 70s μέχρι τα τέλη των 80s έφτιαξε ΜΟΝΟ ταινιάρες, από το Halloween και το The Thing μέχρι το Big Trouble in Little China και το They Live (προσωπική μας επιλογή, για την ιστορία, το Escape from New York). Εκτός αυτών, τον έχουμε λατρέψει για τις εμφανίσεις του με την Ρούλα Κορομηλά, για τις απαντήσεις του σε νεοναζί, για την μουσική του, για όλες τις φορές που οι ταινίες του ενέπνευσαν κάτι σαν αυτό ή αυτό.

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, οι Κάννες αποφάσισαν κι αυτές να δείξουν την εκτίμησή τους στον μεγάλο δημιουργό. Πιο συγκεκριμένα, κατά την τελετή έναρξης του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, η Ένωση Γάλλων Σκηνοθετών απένειμε στον Carpenter ένα τιμητικό βραβείο για τη συνολική του προσφορά στο σινεμά εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Το προηγούμενο βράδυ μάλιστα, το φεστιβάλ άνοιξε με το The Dead Don’t Die, τη νέα ζόμπι ταινία του Jim Jarmusch που ανέφερε το σινεμά του Carpenter ως βασική επιρροή του.

Κατά τ’ άλλα, επειδή ο άνθρωπος είναι άρχοντας από τους λίγους, θαυμάστε τον εδώ και σε ένα υπέροχο ενσταντανέ με τον έτερο μετρ του τρόμου, Dario Argento:

Best of internet