Quantcast

Ο Francis Ford Coppola θα φτιάξει επιτέλους το sci-fi έπος που ονειρεύεται 30 χρόνια τώρα

Από τις αρχές των 80s το ετοιμάζει το Megalopolis

THE NERDSTREAM

8 Απριλίου 2019

Λοιπόν, φίλες και φίλοι, αν τυχόν είχατε ξεγράψει τον Francis Ford Coppola, πολύ κακώς κάνατε. Γιατί μπορεί ο γιγάντιος Αμερικάνος σκηνοθέτης να έκλεισε χτες τα 80 χρόνια του και να έχει περάσει κινηματογραφικά λίγο-πολύ απαρατήρητος τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά τώρα μας ανακοίνωσε ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά νέα της χρονιάς.

Για την ακρίβεια, ο δημιουργός του Godfather και του Apocalypse Now ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα αποκλειστικά στο Deadline πως το 2019 πρόκειται να επιστρέψει στην σκηνοθεσία, και μάλιστα με μια ταινία επικών διαστάσεων, την οποία σχεδιάζει εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Η ταινία αυτή θα είναι το Megalopolis, κι είναι ένα πρότζεκτ στο οποίο ο Coppola σκοπεύει να ενσωματώσει όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα στο σινεμά του.

Πρόκειται για ένα επικό φιλμ επιστημονικής φαντασίας, γραμμένο ήδη από τον ίδιο στα 80s, το οποίο περιγράφει την απόπειρα ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από το μηδέν μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης μετά από μια μεγάλη καταστροφή. Προς το παρόν, ο Coppola αναζητά τους ηθοποιούς για το μεγάλο καστ της ταινίας του, κι οι φήμες λένε πως θέλει τον Jude Law για πρωταγωνιστή του. Όπως και να ‘χει, έχουμε να δούμε Coppola στη μεγάλη οθόνη από το Twixt του 2011, οπότε το ενδεχόμενο να επιστρέψει με κάτι τόσο επικό ήδη μας έχει φτιάξει τη βδομάδα.

Best of internet