Quantcast

Οι αδερφοί Coen χωρίζονται πρώτη φορά για μια ταινία Μάκβεθ με τον Denzel Washington και την Frances McDormand

Για να δούμε

THE NERDSTREAM

29 Μαρτίου 2019

Εδώ και 35 χρόνια, το δίδυμο των αδερφών Coen είναι κυριολεκτικά ασταμάτητο. Οι Joel και Ethan μοιράζονταν πάντα τα καθήκοντα του σκηνοθέτη, του σεναριογράφου και του παραγωγού, και το αποτέλεσμα ήταν συχνά κάποιες από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Μέχρι τώρα, ο Ethan Coen ανέκαθεν είχε και κάποιες solo περιπέτειες, κυρίως λογοτεχνικού και θεατρικού χαρακτήρα, αλλά κι ως σεναριογράφος του The Naked Man του 1998. Τώρα, όμως, ήρθε για πρώτη φορά η ώρα να δούμε μια ταινία σκηνοθετημένη από Coen χωρίς να πρόκειται για τα δύο αδέρφια μαζί. Για την ακρίβεια, ο Joen Coen πρόκειται να σκηνοθετήσει μια κινηματογραφική εκδοχή του Μάκβεθ του William Shakespeare.

Δεν πειράζει, όμως, γιατί στους θρυλικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται απ’ ό,τι φαίνεται ο Denzel Washington κι η Frances McDormand, δύο ηθοποιοί που πραγματικά δεν χορταίνουμε να τους βλέπουμε στην οθόνη. Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι έτοιμη η ταινία, αλλά τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019 κι είμαστε αληθινά περίεργοι για την πρώτη solo σκηνοθετική απόπειρα ενός Coen, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν πως οι τελευταίες τους δουλειές δε μας τρέλαναν κιόλας.

Κατά τ’ άλλα, ας σημειώσουμε πως μπορεί ο Μάκβεθ να έχει μεταφερθεί αριστουργηματικά στην οθόνη κάμποσες φορές από δημιουργούς σαν τον Orson Welles, τον Roman Polanski, τον Akira Kurosawa και τον Bela Tarr, αλλά εμάς η αγαπημένη μας εμφάνιση του σκωτέζικου έργου θα είναι πάντα αυτή εδώ. Σόρι νοτ σόρι.

Best of internet