Quantcast

56 χρόνια Quentin Tarantino: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του αγαπημένου σκηνοθέτη του αγαπημένου σας σκηνοθέτη

Σήμερα που έχει γενέθλια ο γλυκούλης

THE NERDSTREAM

27 Μαρτίου 2019

Λοιπόν, από μια μεριά, δεν είναι λίγο παράξενο που ο Quentin Tarantino είναι πια 56 χρονών; Όχι, δεν το πάμε στο «νιώστε γέροι» κλπ. Μας προβλημάτισε ειλικρινά. Δεν είναι μόνο ότι έχουν περάσει τα γαμημένα τα χρόνια, είναι ότι ακόμα ο κόσμος μοιάζει να έχει γι’ αυτόν την εικόνα του αιώνιου τρομερού παιδιού, του δημιουργού απ’ τον οποίο περιμένουμε πολλά, εκείνου που θα μας εκπλήξει με την επόμενη ταινία του κι όλα τα σχετικά που τον ακολουθούν σαν αύρα τα τελευταία 30 χρόνια σχεδόν.

Όπως και να ‘χει, είτε τον ανακάλυψε κανείς στα 90s είτε το 2019, είτε τον λατρεύεις είτε τον μισείς, είναι σχεδόν αδύνατον να μην εντυπωσιαστείς από την τρομερά σημαντική πλην παιχνιδιάρικη σκιά που ρίχνει ο Tarantino στο σινεμά των τελευταίων τριών δεκαετιών. Από το θρυλικό ημι-χαμένο My Best Friend’s Birthday του 1987 μέχρι το The Hateful Eight του 2015, ο Tarantino δεν έχει αφήσει σχεδόν τίποτα με το οποίο να μην έχει πειραματιστεί στις ταινίες του. Μεταπηδάει από το ένα genre στο άλλο με χαρακτηριστική ευκολία, κάνει σμπαράλια τα timelines των ταινιών του, φιλοξενεί τα πιο μερακλίδικα κι απρόβλεπτα soundtracks, γεμίσει τις ταινίες του με αμέτρητες (pop και μη) αναφορές, μπλέκει την ειρωνεία με την βία σα να είναι παγωτό σοκολάτα και παγωτό βανίλια.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Quentin Tarantino έχει μια εμμονική σχέση με το σινεμά και το σινεμά έχει μια εμμονική σχέση μαζί του – κι ανάθεμα αν μπορεί να βρει κανείς στον κόσμο σήμερα έναν άλλο σκηνοθέτη που να συναρπάζει τόσο πολύ κάθε είδους φίλο του σινεμά με τον ερχομό της νέας ταινίας του. Κι ενώ η αναμονή για το φετινό Once Upon a Time in Hollywood έχει φτάσει στα ύψη, μετά και την κυκλοφορία του πρώτου trailer, μαζέψαμε όλες τις ταινίες του Tarantino (ναι το Kill Bill το πιάνουμε σαν μία ταινία) και καλούμε εσάς, αγαπητοί φίλοι και φίλες, να ψηφίσετε χωρίς φόβο (αλλά με πάθος) την καλύτερη.

1539

Pulp Fiction (1994)

941

Kill Bill (2003/2004)

842

Reservoir Dogs (1992)

745

Django Unchained (2012)

734

Inglourious Basterds (2009)

415

The Hateful Eight (2015)

343

Death Proof (2007)

229

Jackie Brown (1997)

Best of internet