Quantcast

The Toxic Avenger: Η απάτητη κορυφή της 80s καλτίλας επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ΓΤΧ

Το λιγουρευόμαστε

THE NERDSTREAM

26 Μαρτίου 2019

Η αλήθεια είναι πως ο όρος καλτ είναι ένας αληθινά κουρασμένος όρος, ο οποίος έχει γνωρίσει μεγάλη κατάχρηση κατά τα τελευταία κύματα νοσταλγικής αναβίωσης των περασμένων δεκαετιών. Με λίγα λόγια, άμα όλα είναι καλτ, τότε τίποτα δεν είναι πια καλτ ρε παιδιά. Υπάρχουν κάποια πράγματα, όμως, που έχουν κερδίσει τον τίτλο αυτό με το σπαθί τους.

Γενικά, τα αμερικάνικα 70s είχαν μια τεράστια άνθιση σε κουλτούρα midnight κινηματογράφου, με αποτέλεσμα τόσο να επανεκτιμηθούν όλα τα b-movie και exploitation αριστουργήματα των περασμένων δεκαετιών όσο και το να ξεκινήσει μια νέα δημιουργική περίοδος για τον σκόπιμα κακό κινηματογράφο. Ε, κι ανάμεσα στις ανεξάρτητες εταιρίες παραγωγής που ξεπήδησαν εκείνη την περίοδο, καμία δεν έγινε πιο θρυλική από την Troma Entertainment, την βασίλισσα του 80s ανεξάρτητου σατιρικού low-budget τρόμου.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Troma ήρθε το 1984 με το The Toxic Avenger, μια αδιανόητα ανίερη σάτιρα του superhero είδους και της superhero ηθικής, η οποία έπειτα ακολουθήθηκε από τρία sequels στο μέλλον. Τώρα, λοιπόν, o Toxic Avenger ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη δια χειρός του Macon Blair, αγαπημένου ηθοποιού του σύγχρονου αμερικάνικου indie σινεμά (τον έχουμε δει στο Florida Project, το Thunder Road αλλά και όλες τις ταινίες του Jeremy Saulnier) που πρόπερσι έκανε και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το I Don’t Feel at Home in This World Anymore.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety που μας έδωσε την είδηση, παραγωγοί θα είναι οι δύο ιδρυτές της Troma, Lloyd Kaufman και Michel Herz, ενώ η Legendary (που συνεργάζεται με τη Warner και τη Universal) θα επιβλέπει το project. Τα νέα, προφανώς, είναι υπέροχα – αρκεί η ταινία να μείνει πιστή στο βλάσφημο, ανίερο, ανελέητο πνεύμα του πρωτότυπου και να μην είναι κανένα τζούφιο remake από αυτά που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

Για την ιστορία, μην παραλείψετε να τσεκάρετε τα ανοσιουργήματα Class of Nuke ’em High και Surf Nazis Must Die, αλλά και το Tromeo & Juliet, δηλαδή την ταινία όπου πήρε το βάπτισμα του πυρός ο James Gunn του Guardians of the Galaxy. Προς το παρόν, τσεκάρετε εδώ trailer:

Best of internet