Quantcast

15 χρόνια μετά το 2046, ο Wong Kar-wai ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την Τριλογία της Αγάπης του

Κι ο τίτλος της νέας ταινίας θα είναι Blossoms

THE NERDSTREAM

19 Μαρτίου 2019

Ελάχιστοι κινηματογραφικοί δημιουργοί είναι ταυτόχρονα τόσο σπαρακτικοί και ποιητικοί όσο ο Wong Kar-wai. Κακά τα ψέματα, ο σκηνοθέτης που έγινε συνώνυμος με το σινεμά του Χονγκ Κονγκ έχει φτιάξει μια χούφτα ταινίες που έχουν λατρευτεί (κι από το ελληνικό κοινό βέβαια) σε γιγάντιο βαθμό, με αποκορύφωμα φυσικά το In the Mood for Love του 2000.

Τώρα, λοιπόν, μαθαίνουμε από το Coconuts ότι ο Wong ετοιμάζει νέα ταινία, την πρώτη του μετά το The Grandmaster του 2013. Ακόμα πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι το γεγονός ότι ο ίδιος αναφέρθηκε στη νέα ταινία του ως τρίτο μέρος στην τριλογία που ξεκίνησε με το In the Mood for Love και το 2046. Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας ένα τιμητικό βραβείο από την Ένωση Σεναριογράφων του Χονγκ Κονγκ την Κυριακή, ο Wong αναφέρθηκε για πρώτη φορά σ’ αυτές τις ταινίες ως τριλογία.

Η αλήθεια είναι ότι πάντα θεωρούταν άτυπα πως η αρχή αυτής της τριλογίας ήταν το Days of Being Wild, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο Wong σκοπεύει να την κλείσει με το Blossoms, διασκευάζοντας το ομώνυμο μυθιστόρημα του Jin Yucheng που διαδραματίζεται στην Σανγκάη, με τον ίδιο να δηλώνει χαρούμενος που θα επιστρέψει στην γενέτειρά του να σκηνοθετήσει για πρώτη φορά στη ζωή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται κοντά στο να ολοκληρώσει το σενάριο, το οποίο δουλεύει εδώ και 4 χρόνια, ενώ ευελπιστεί ότι θα ξεκινήσει γυρίσματα στο τέλος της χρονιάς. Με το καλό να ευχηθούμε.

Best of internet