Quantcast

Διαλύεται κι επίσημα το ενιαίο κινηματογραφικό σύμπαν της DC, ο καθένας ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει πια

Πλέον οι ταινίες της θα είναι αυτοτελείς

THE NERDSTREAM

1 Μαρτίου 2019

Λοιπόν, θα τα μεταφέρουμε στεγνά και αντικειμενικά για να μη λέτε ότι είμαστε προκατειλημμένοι και μαρβελούμπεν κλπ. Το φθινόπωρο είχαμε ένα αδιευκρίνιστο μπλέξιμο με τον Henry Cavill, τον Superman της DC, ο οποίος κατέστησε λίγο-πολύ σαφές ότι δεν θα συνεχίσει πέραν του ήδη υπάρχοντος συμβολαίου του. Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ο Ben Affleck, δηλαδή ο Batman της DC, αποχώρησε τόσο από τον ρόλο όσο κι από την σκηνοθεσία της επόμενης ταινίας του ανθρώπου-νυχτερίδα. Τέλος, χτες ανακοινώθηκε πως ο Will Smith αποχωρεί οριστικά από το franchise του Suicide Squad.

Ε, τώρα το πράγμα ξεκαθαρίζει περισσότερο προς τα πού πάει. Χτες ο επικεφαλής της Warner, o Kevin Tsujihara, έδωσε μια συνέντευξη στους Los Angeles Times όπου ανακοινώνει πως από εδώ και στο εξής η κινηματογραφική DC δεν στοχεύει πια σε ένα ενιαίο σύμπαν όπως αυτό της Marvel, αλλά θα αρχίσει να κυνηγάει αυτοτελείς ιστορίες υπερηρώων. Με λίγα λόγια, ουσιαστικά τέλος το DCEU όπως το ξέραμε μέχρι τώρα.

Όπως δήλωσε κι ο ίδιος, η επόμενη φουρνιά ταινιών με τα Shazam,’ ‘Joker,’ ‘Wonder Woman 1984’ και Birds of Prey βρίσκεται σ’ αυτήν την κατεύθυνση κι αυτή θα είναι πια η νέα στρατηγική της εταιρίας. Μπορεί κάποια στιγμή να επιστρέψουν στην ιδέα ενός κοινού σύμπαντος, αλλά προς το παρόν τέλος. Γενικά πάντως, μιας και μας ρωτάτε, συμφωνούμε με την απόφαση – και για την ακρίβεια είναι ο μόνος τρόπος μάλλον για να ξεκινήσει και πάλι η DC να φτιάχνει πραγματικά καλές ταινίες.

Best of internet