Quantcast

Στα 90s δεν υπήρχε κανένας ηθοποιός σαν τον John Turturro

Και σήμερα γίνεται αισίως 62 χρονών ο γλυκούλης

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

28 Φεβρουαρίου 2019

Όλοι κι όλες έχουμε αδυναμίες. Υπάρχουν μπάντες που με δύο νότες μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε σα να επιστρέφουμε στο αληθινό σπίτι μας. Υπάρχουν συγγραφείς που με ένα ρήμα μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο μας. Υπάρχουν καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες που μοιάζουν να έχουν δημιουργήσει τους αισθητικούς και συναισθηματικούς τους κόσμους αποκλειστικά και μόνο για να μας κάνουν να νιώσουμε όμορφα. Ε, υπάρχουν και κάποιοι ηθοποιοί που φτιάχνουν την μέρα μας με το να σκάνε απλά μύτη στην οθόνη. Ένας απ’ αυτούς είναι ο John Turturro.

Αγαπήσαμε παράφορα, λοιπόν, τονJohn Turturro, επειδή ταυτίστηκε μέσα μας με πολλές από τις ταινίες που μας έμαθαν να αγαπάμε το σινεμά σε ευαίσθητη ηλικία: τις 90s ταινίες του Spike Lee και των αδερφών Coen. Έχοντας παίξει μικρούς ρόλους μέσα στα 80s σε ταινίες μεγάλων δημιουργών του Hollywood (όπως του Martin Scorsese, του William Friedkin και του Woody Allen), ο Turturro αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο λατρεμένους ηθοποιούς της επόμενης δεκαετίας, τόσο μέσα από σπουδαίους πρωταγωνιστικούς ρόλους όσο και μέσα από αξιομνημόνευτες cult εμφανίσεις – σκηνοθετώντας παράλληλα μερικές φορές κι ο ίδιος.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε χαθεί λίγο με τον Turturro, αφού κάνει εξίσου κακές (Transformers). καλές (The Night Of) και αλλόκοτες (Going Places) επιλογές, αλλά αυτό δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο το γεγονός ότι είχε ένα αδιανόητο σερί ταινιών στα 90s, απ’ αυτά που θα ζήλευε κάθε ηθοποιός του αμερικάνικου σινεμά. Έτσι, μαζέψαμε 13 αγαπημένες εμφανίσεις του από τη δεκαετία του ’90 (κλέβοντας λίγο στην αρχή και το τέλος) και σας τις παρουσιάζουμε σήμερα που κλέινει τα 62 χρόνια.

Απολαύστε υπεύθυνα:

Do the Right Thing (1989)

Mo’ Better Blues (1990)

Miller’s Crossing (1990)

Jungle Fever (1991)

Barton Fink (1991)

Mac (1992)

Quiz Show (1994)

Clockers (1995)

Girl 6 (1996)

Box of Moonlight (1996)

He Got Game (1998)

The Big Lebowski (1998)

O Brother, Where Art Thou? (2000)

Best of internet