Quantcast

Ήδη ετοιμάζει την επόμενη ταινία του ο Γιώργος Λάνθιμος, κι είναι ένα πολιτικό νουάρ θρίλερ

Θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το κλασικό Pop. 1280 του Jim Thompson

THE NERDSTREAM

27 Φεβρουαρίου 2019

Μπορεί την Κυριακή το βράδυ να περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει στην φετινή απονομή των Όσκαρ με το The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου (το οποίο λατρέψαμε), αλλά εκείνος ήδη είχε ανακοινώσει πως έχει στα σκαριά την επόμενη ταινία του.

Η τέταρτη αγγλόφωνη ταινία του, λοιπόν, μετά το The Lobster, το The Killing of a Sacred Deer και το The Favourite, θα είναι μια διασκευή του κλασικού μυθιστορηματος Pop. 1280 του Jim Thompson, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός διεφθαρμένου σερίφη μιας μικρής πόλης στο Τέξας και την μανιασμένη του προσπάθεια να επανεκλεγεί σ’ αυτή τη θέση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline που μας έδωσε την πληροφορία, το σενάριο θα γραφτεί από τον ίδιο το Λάνθιμο, χωρίς αναφορά στο αν θα συνεργαστεί με τον Ευθύμη Φιλίππου ή κάποιον άλλο σεναριογράφο. Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι η ταινία είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της εταιρίας παραγωγής, οπότε ενδέχεται ήδη του χρόνου να έχουμε έτοιμη νέα ταινία από τον Λάνθιμο.

Για την ιστορία, ο Jim Thompson έχει μεταφερθεί ουκ ολίγες φορές στην μεγάλη οθόνη, με ταινιάρες σαν το The Getaway του Sam Peckinpah και το The Grifters του Stephen Frears, ενώ ο ίδιος είχε συνεργαστεί με τον Stanley Kubrick στα (τρομερά) σενάρια του The Killing και του Paths of Glory. Το ίδιο το Pop. 1280 πάντως έχει γίνει μια φορά ταινία από τον Bertrand Tavernier το 1981 (με τον τίτλο Coup de Torchon) και πρόσφατα ενέπνευσε αυτήν εδώ την γκρουπάρα:

Best of internet