Quantcast

Ταινία H.P. Lovecraft μαζί με τους παραγωγούς του Mandy ετοιμάζει ο Nicolas Cage, πράγμα υπέροχο

Αυτή η φάση θα είναι μια καλή φάση

THE NERDSTREAM

25 Ιανουαρίου 2019

Γενικά, είναι κρίμας που δεν έχουμε δει περισσότερο και καλύτερο σινεμά βασισμένο στον H.P. Lovecraft, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Όχι ότι δεν υπάρχουν και καλές ταινίες Lovecraft (πχ το Reanimator του 1985 και το The Whisperer in Darkness του 2011 είναι δύο υπέροχες καλτιές, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει μια μεγάλη, επική παραγωγή.

Τώρα, λοιπόν, ίσως ήρθε αυτή η ώρα. Για την ακρίβεια, η SpectreVision, δηλαδή η εταιρία παραγωγής που μας χάρισε πέρσι το υπέροχο Mandy, πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή του λαβκραφτιανού διηγήματος Color Out of Space. Και φυσικά, στο πρωταγωνιστικό ρόλο θα βρίσκεται ο Nicolas Cage. Ο τιτάνας Nicolas Cage, για την ακρίβεια. Παρόλα αυτά, στην σκηνοθεσία δεν θα βρίσκεται ο Panos Cosmatos του Mandy (αν και πολύ θα το θέλαμε), αλλά ένας παλιός γνώριμος του genre σινεμά.

Πρόκειται για τον Richard Stanley, τον σκηνοθέτη της cult sci-fi ταινιάρας Hardware, του οποίου η καριέρα δέχτηκε ένα πολύ ισχυρό πλήγμα όταν σκηνοθέτησε το The Island of Dr. Moreau το 1996. Το διήγημα του Lovecraft, πάντως, έχει ήδη μεταφερθεί μια-δυο φορές στην μεγάλη οθόνη (μια φορά με τον Boris Karloff το 1965), ενώ πέρυσι αποτέλεσε σημαντική πηγή έμπνευση για το λατρεμένο μας Annihilation του Alex Garland.

Best of internet