Quantcast

Αυτές οι 8 ταινίες που σάρωσαν στις φετινές Χρυσές Σφαίρες θα μας απασχολήσουν όλη την υπόλοιπη χρονιά

Με το σπαθί τους πάντα

THE NERDSTREAM

17 Ιανουαρίου 2019

Είναι γνωστό: οι Χρυσές Σφαίρες είναι τα Όσκαρ του λαού. Όχι δηλαδή ότι τα βραβεία της Ακαδημίας επιλέγουν underground ή υπερ-σινεφίλ ταινίες προς βράβευση, αλλά τα Golden Globes από την άλλη τείνουν να ευθυγραμμίζονται περισσότερο με το λαϊκό αίσθημα κινηματογραφικού δικαίου, βραβεύοντας συχνότατα ταινία που λάτρεψε ο κόσμος στο σινεμά, ακόμα κι αν δεν τα πήγαν τόσο καλά στις κριτικές.

Πέρσι, ας πούμε, η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας πήγε στο Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, το οποίο όλως τυχαίως αναδείξατε κι εσείς σε καλύτερη ταινία της χρονιάς που μας πέρασε εδώ στον παρόν ιστότοπο. Φέτος, οι ταινίες που θριάμβευσαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα ήταν εξίσου crowd-pleasing, χωρίς πολλές εκπλήξεις αλλά σταθερά με την αγάπη του κόσμου στο πλάι τους.

Κάποιες από αυτές τις βραβευμένες ταινίες τις έχουμε δει ήδη και κάποιες άλλες περιμένουμε να τις δούμε σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στη Nova για πρώτη φορά και στο Nova On Demand όποτε εσείς θέλετε. Όλες τους όμως πρόκειται να μας απασχολήσουν τα μάλα το επόμενο διάστημα. Κρατήστε σημειώσεις, θα σας χρειαστούν.

Bohemian Rhapsody

Την έχουμε δει; Φυσικά. Κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες το Νοέμβριο και προκάλεσε τον αναμενόμενο πανικό γιατί ο λαός γουστάρει Queen και Freddie Mercury.

Πώς τα πήγε στις Χρυσές Σφαίρες; Είχε μόλις 2 υποψηφιότητες, αλλά ήταν οι σημαντικότερες και τις κέρδισε αμφότερες, αφού αναδείχθηκε καλύτερη δραματική ταινία κι ο Rami Malek τσίμπησε το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου σε δραματική ταινία.

Green Book

Την έχουμε δει; Βέβαια. Το Green Book, βασισμένο στην πραγματική ιστορία των Don Shirley και Tony Vallelonga, έκανε κινηματογραφικό ποδαρικό στο 2019 την προηγούμενη βδομάδα.

Πώς τα πήγε στις Χρυσές Σφαίρες; Θριάμβευσε. Είχε 5 υποψηφιότητες και κέρδισε στις 3 Χρυσές Σφαίρες, συγκεκριμένα της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ, του καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου και του καλύτερου σεναρίου.

The Wife

Την έχουμε δει; Όχι ακόμα, την περιμένουμε με το καλό για πρεμιέρα στα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά η υποδοχή από κοινό και κριτική ήταν ιδιαιτέρως θερμή.

Πώς τα πήγε στις Χρυσές Σφαίρες; Είχε μία και μοναδική υποψηφιότητα και την κέρδισε θριαμβευτικά, με την σπουδαία Glenn Close να παίρνει το βραβείο καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία.

If Beale Street Could Talk

Την έχουμε δει; Την περιμένουμε πώς και πώς, αφού πρόκειται για τη νέα ταινία του Barry Jenkins που πριν από τρία χρόνια μας χάρισε το υπέροχο Moonlight – κι επιπλέον βασίζεται στον σπουδαίο αφρο-αμερικάνο συγγραφέα James Baldwin.

Πώς τα πήγε στις Χρυσές Σφαίρες; Είχε 3 υποψηφιότητες στις μεγάλες κατηγορίες (μεταξύ τους και καλύτερης ταινίας), κι εν τέλει απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου για την Regina King.

Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία

Την έχουμε δει; Φυσικά, το Vice, δηλαδή η σατιρική βιογραφία του Dick Cheney, έφτασε στις αίθουσες τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν κι η πολιτική ματιά του Adam McKay παραμένει εξίσου αιχμηρή και αστεία.

Πώς τα πήγε στις Χρυσές Σφαίρες; Είχε 6 υποψηφιότητες σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες, και τελικά ο ακραία μεταμφιεσμένος Christian Bale θριάμβευσε αποσπώντας το βραβείο καλύτερου α’ ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ.

The Favourite

Την έχουμε δει; Όχι ακόμα. Ο νέος και πολυβραβευμένος Γιώργος Λάνθιμος έρχεται στις ντόπιες αίθουσες με το καλό στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Πώς τα πήγε στις Χρυσές Σφαίρες; Είχε 5 υποψηφιότητες, κι η ταινία πρόσθεσε και την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου (για την Olivia Colman) στα κάμποσα βραβεία που έχει αποσπάσει μέχρι τώρα.

Ένα Αστέρι Γεννιέται

Την έχουμε δει; Ναι, την έχουμε δει ήδη από τον Οκτώβριο, κι η ταινία των Bradley Cooper και Lady Gaga κατάφερε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες και συγκινητικότερες επιτυχίες της χρονιάς.

Πώς τα πήγε στις Χρυσές Σφαίρες; Ήταν υποψήφια σε 5 κατηγορίες (όλες τις μεγάλες της διοργάνωσης), και πήρε την Χρυσή Σφαίρα στανταράκι για το εξαιρετικό τραγούδι Shallow.

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Την έχουμε δει; Την έχουμε δει και την έχουμε λατρέψει, γιατί μεταξύ άλλων αυτή η ψυχεδελική, φανταχτερή, φαντασμαγορική περιπέτεια του Spider-Man (πολλών Spider-Man βασικά) είναι μια από τις καλύτερες superhero ταινίες της χρονιάς.

Πώς τα πήγε στις Χρυσές Σφαίρες; Ήταν υποψήφια για την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης animated ταινίας και προφανώς την σήκωσε πανηγυρικά.

Όλες οι παραπάνω ταινίες θα προβληθούν φέτος σε Α’ τηλεοπτική προβολή στη Nova και, όποτε εσείς θέλετε, στο Nova On Demand.

Best of internet