Quantcast

Η Cate Blanchett προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Λάνθιμο με το που είδε τον Κυνόδοντα, before it was cool

Ελπίζουμε να τα καταφέρει

THE NERDSTREAM

14 Νοεμβρίου 2018

Ε, εντάξει, τα πράγματα είναι απλά. Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι πλέον, δικαίως, ένας από τους πιο περιζήτητους σκηνοθέτες του παγκόσμιου σινεμά. Απ’ όταν έκανε το αγγλόφωνο ντεμπούτο του το 2015 με το The Lobster, η ευκολία με την οποία προσελκύει ηθοποιούς μεγάλου βεληνεκούς είναι χαρακτηριστική. Από τον Colin Ferrell και την Rachel Weisz του Lobster, μέχρι την Nicole Kidman (και ξανά τον Ferrell) του The Killing of a Sacred Deer, έως τις Emma Stone, Olivia Colman και ξανά Weisz του φετινού The Favourite.

Φυσικά, αυτό είναι μια μεγάλη τιμή για κάθε δημιουργό, και στην περίπτωση του Λάνθιμου το μόνο σίγουρο είναι ότι τα καλύτερα έρχονται. Διαβάσαμε λοιπόν σήμερα μια νέα συνέντευξή του στο IndieWire, κατά την προώθηση της νέας ταινίας του στη Νέα Υόρκη, κι ο Λάνθιμος μίλησε για τους πρώτους ηθοποιούς του Hollywood που εκδήλωσαν άμεσα ενδιαφέρον να συμμετέχουν στις ταινίες του. Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, η πρώτη ηθοποιός που επικοινώνησε μαζί του, πολύ πριν το όνομά του γίνει περιζήτητο, ήταν η αγαπημένη μας Cate Blanchett.

H σπουδαία ηθοποιός, αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες της γενιάς της, έψαξε να βρει τον Λάνθιμο αμέσως αφότου είδε τον Κυνόδοντα το 2009. Ο ίδιος λέει ότι δυστυχώς δεν κατάφεραν να συγχρονίσουν τα προγράμματά τους και να συνεργαστούν, αλλά προσθέτει ότι βρίσκονται ακόμα σε επικοινωνία και θα προσπαθήσουν να ετοιμάσουν κάτι από κοινού στο μέλλον. Τι να πούμε, ελπίζουμε να τα καταφέρουν πράγματι τα παιδιά, κρίμα είναι.

Best of internet