Quantcast

Μεγαλοπρεπές άκυρο έφαγε η Star Wars ταινία με τον Boba Fett, ίσως η Disney αρχίσει να στρώνει λίγο

Με αιτία κυρίως την αποτυχία του Solo στα ταμεία

THE NERDSTREAM

29 Οκτωβρίου 2018

Γενικά, το σύμπαν του Star Wars οδεύει με τα χίλια για να γίνει μια εξαιρετικά ταλαιπωρημένη ιστορία. Μετά το reboot του Force Awakens από τη Disney, προφανώς και περιμέναμε ότι το ξεζούμισμα θα είναι εξίσου μεγάλο με την επιθυμία μας για περισσότερο Star Wars, γιατί έτσι δουλεύει το πράμα γενικά, δυστυχώς. Βέβαια, η Disney το πήγε κάμποσα βήματα παραπάνω, σκοπεύοντας να βομβαρδίσει μικρές και μεγάλες οθόνες με αμέτρητο υλικό.

Βέβαια, από το The Last Jedi (που εμάς μας άρεσε πολύ) και μετά, η εγγυημένη επιτυχία οποιουδήποτε πράγματος είχε πάνω την στάμπα του Star Wars δεν έμοιαζε και τόσο εγγυημένη, μιας και η ταινία δίχασε πολύ κόσμο, τόσο όσον αφορά την ποιότητά της όσο και τα διάφορα πολιτικά και πολιτισμικά ζητήματα που ξεπήδησαν γύρω από αυτήν. Κατά τ’ άλλα, η πολιτική της Disney συνέχιζε ακάθεκτη ως προς τον σχεδιασμό. Spin-off ταινίες για Obi-Wan και Boba Fett, νέα live-action σειρά από τον Jon Favreau, επιστράτευση των δημιουργών του Game of Thrones για τις επόμενες ταινίες, επιστροφή του Billy Dee Williams ως Lando και τα σχετικά.

Αυτό που δεν είχε υπολογίσει η Disney, όμως, ήταν ότι ενδέχεται το κοινό να μην καταναλώσει άκριτα οτιδήποτε του πασάρει απλά και μόνο επειδή έχει Star Wars πινακίδες. Κι αυτό έγινε εμφανές με το Solo: A Star Wars Story, το οποίο κυκλοφόρησε φέτος στις αίθουσες και έγινε η πρώτη φουλ κομπλέ εμπορική αποτυχία του νέου franchise, αφού με τα βίας κατάφερε να βγάλει 390 εκ. δολάρια με budget 300 εκ., την ώρα που το προηγούμενο anthology film, Rogue One, είχε ξεπεράσει το 1 δις δολάρια και μάλιστα με μικρότερο budget.

Και τώρα, όπως δημοσίευσε τις προηγούμενες μέρες το Variety, η spinoff ταινία του Boba Fett πιστολιάστηκε από την Disney. Η αρχική πληροφορία είχε έρθει από δηλώσεις της προέδρου της Lucasfilm, της Kathleen Kennedy, προς δημοσιογράφο:

Κι ΟΚ, κρίμα για τους σκληροπυρηνικούς fans του Boba (κι εμείς γουστάρουμε), αλλά από το να βλέπαμε άλλο ένα βαρετό origin story που θα κάλυπτε κενά με ατελείωτο exposition και απαντήσεις σε ερωτήματα για τα οποία δεν νοιάστηκε ποτέ κανένας, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος μυστηρίου από το πιο μαγικό blockbuster franchise στην ιστορία του Hollywood, ε, καλύτερα η ακύρωση. Ή, μάλλον, καλύτερα να επενδύσει σε καινούριες Star Wars ιδέες.

Best of internet