Quantcast

Η ζωή του Bill Hicks γίνεται ταινία, λες κι η πραγματικότητα δεν ήταν ήδη αστεία και καταθλιπτική μαζί

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του λατρεμένου Richard Linklater

THE NERDSTREAM

25 Οκτωβρίου 2018

ΟΚ παιδιά, δε μας αρέσει συνήθως να αποκαλύπτουμε την ηλικία μας και να χάνουμε τα προνόμια των cool kids, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην αμερικάνικη stand-up κωμωδία μυηθήκαμε μάλλον μέσω του Bill Hicks. Είτε γινόταν μέσα από ψάξιμο στις πιο σκοτεινές και edgy γωνιές του πρώιμου ελληνικού internet, είτε γινόταν μέσα από τις αναφορές στους δίσκους των Tool, ο Bill Hicks με όλη την αυτο-καταστροφική και μανιοκαταθλιπτική του κατάσταση μας είχε τραβήξει πολύ.

Εκ των υστέρων, ενδέχεται αυτό το edgy-controversial να μην έχει γεράσει και πολύ καλά μέσα στα χρόνια που έχουν περάσει από τότε, αλλά αυτός ο συνδυασμός μανιακού καπνίσματος, ναρκωτικών, αντι-πατριωτισμού, θεωριών συνωμοσίας και γενικής αντικοινωνικής κωμικής μαυρίλας είχε και τις πολύ λαμπρές στιγμές της. Για παράδειγμα, ακόμα δυσκολευόμαστε λίγο να ξεπεράσουμε αυτό:

Ή αυτό εδώ:

Πριν από μερικά χρόνια, είχαμε ένα ντοκιμαντέρ για τον κωμικό που έφυγε από τη ζωή το 1994, με τίτλο American: The Bill Hicks Story, ενώ από το 2012 ακούγονταν φήμες για μια βιογραφία βασισμένη στη ζωή του Bill Hicks, με τον Russell Crowe να προορίζεται για σκηνοθέτης. Και καθώς δεν υπήρχε ουδέν νεώτερο από αυτό το πρότζεκτ, το Collider χτες αποκάλυψε πως όχι μόνο θα δούμε τελικά μια ταινία για τον Hicks, αλλά κι ότι θα την αναλάβει ο Richard Linklater.

Για την ακρίβεια, ο Linklater, ένα από τα αγαπημένα παιδιά του αμερικάνικου ανεξάρτητου σινεμά των 90s (και με αγαπημένες ταινίες σαν το Dazed and Confused, το A Scanner Darkly και το Boyhood) θα είναι τόσο σεναριογράφος όσο και σκηνοθέτης της βιογραφίας του Hicks, για λογαριασμό της Focus Features. Ακόμα δεν έχουμε παραπάνω πληροφορίες για το πρότζεκτ, αλλά η αλήθεια είναι πως η παρουσία του Linklater είναι το λιγότερο ενθαρρυντική.

Best of internet