Quantcast

Ο Πινόκιο του Guillermo del Toro καταφέρνει επιτέλους να γίνει πραγματικότητα στο Netflix

Το παλεύει 10 χρόνια τώρα ο γλυκούλης

THE NERDSTREAM

23 Οκτωβρίου 2018

Υπάρχει μια λογική που λέει πως, αν κερδίσεις Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, τότε από εκεί και μετά τα χολιγουντιανά στούντιο θα σε αφήσουν λίγο πολύ να κάνεις ό,τι θέλεις στο επόμενο πρότζεκτ σου. ΟΚ, αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια, αλλά όσο να πεις ανοίγουν μερικές πόρτες (και τσέπες παραπάνω). Να, για παράδειγμα, ο Guillermo del Toro φέτος σάρωσε με το The Shape of Water, κι εμείς το χαρήκαμε πολύ, οπότε περιμέναμε τι θα διαλέξει σαν επόμενη σκηνοθετική απόπειρα.

Κι επειδή προφανώς ο άνθρωπος είναι σκέτη γλύκα, αντί να επιλέξει ένα μεγαλόπνοο high-budget φιλμ, πάλεψε ώστε να καταφέρει επιτέλους να κάνει πραγματικότητα το πρότζεκτ που προσπαθεί να βάλει μπροστά εδώ και μια δεκαετία χωρίς επιτυχία: μια stop-motion animated εκδοχή του Πινόκιο που θα τοποθετείται στην Ιταλία του μεσοπολέμου, κατά την άνοδο του Μπενίτο Μουσολίνι στην εξουσία.

Ο del Toro ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά του το 2008, σημειώνοντας ότι η μουσική θα γραφτεί από τον Nick Cave. Παρόλα αυτά, μετά από κάμποσα χρόνια development, πέρυσι ανακοινώθηκε ότι η ταινία ακυρώνεται λόγω απουσίας μπάτζετ, μιας και κανένα στούντιο δεν ενδιαφερόταν να την χρηματοδοτήσει. Κι εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το Netflix, το οποίο στην προσπάθειά του να στρώσει κάπως το κινηματογραφικό του περιεχόμενο αναλαμβάνει περίπου τα πάντα.

Η ταινία θα συν-σκηνοθετηθεί από τον Mark Gustafson του Fantastic Mr. Fox και το σενάριο θα συν-γραφτεί από τον Patrick McHale του Adventure Time, οπότε το team των συντελεστών είναι ήδη κάτι παραπάνω από πολλά υποσχόμενο. Κατά τ’ άλλα, ξέρουμε ότι η μουσική θα έχει πολύ έντονη παρουσία στο φιλμ κι ότι η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Best of internet