Quantcast

Το sequel του A Quiet Place έχει μπλέξει τα μπούτια του, τελικά θα γραφτεί από τον ίδιο τον John Krasinski

Σεναριογράφοι και σκηνοθέτες πάνε κι έρχονται, σ’ ένα sequel που κανείς δεν έχει ανάγκη

THE NERDSTREAM

19 Οκτωβρίου 2018

Εντάξει παιδιά, βγήκε μια πολύ όμορφη, πρωτότυπη horror ταινία που δεν βασίστηκε σε κάποιο προϋπάρχον βιβλίο, άλλη ταινία, κόμικ, σειρά, κλανιά – υπάρχει πραγματικά ανάγκη να την μετατρέψουμε κι αυτή σε κινηματογραφικό σύμπαν; Ναι, απ’ ό,τι φαίνεται. Το A Quiet Place ήταν όντως μια πολύ όμορφη ταινία που ήρθε σχεδόν απ’ το πουθενά κι έγινε μέγιστη εμπορική επιτυχία με το σπαθί της.

Λίγο καιρό μετά την πρεμιέρα της, η Paramount ανακοίνωσε δια στόματος του προέδρου της Τζιμ Γιαννόπουλος ότι ήδη ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το πρώτο sequel, λέγοντας πως η ίδια ομάδα συντελεστών θα αναλάβει και την δεύτερη ταινία. Με λίγα λόγια, λογικά αναμέναμε και πάλι σκηνοθεσία από τον John Krasinski και σενάριο ξανά από τους Bryan Woods και Scott Beck.

Με λίγα λόγια, το σκηνικό έμοιαζε τόσο βέβαιο που το στούντιο ανακοίνωσε μέχρι και ημερομηνία για το A Quiet Place 2 το Μάιο του 2020. Στο μεταξύ όμως, ο Krasinski έπιασε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο τηλεοπτικό Jack Ryan και έχει ακόμα στα άμεσα σχέδιά του την ταινία Life on Mars ως επόμενο σκηνοθετικό πρότζεκτ του. Παράλληλα, οι Woods και Beck έχουν αναλάβει το σενάριο μιας ταινίας που θα βασίζεται στο διήγημα The Boogeyman του Stephen King, οπότε το πράγμα έμοιαζε να περιπλέκεται.

Τελικά, μιλώντας σε μια πρόσφατη συνέντευξη τύπου στο Λος Άντζελες, ο Krasinski διευκρίνισε πώς έχουν τα πράγματα. Ο ίδιος είχε μια ιδέα για sequel που δεν τον πολυέψηνε, οπότε είπε στο στούντιο να φτιάξει την ταινία με άλλους συντελεστές. Βέβαια, μετά μάλλον στράβωσε το πράγμα με τους άλλους σεναριογράφους, οπότε η παραγωγή επανήλθε στον Krasinski και του ζήτησε να αναπτύξει περαιτέρω την ιδέα του και τελικά να γράψει ο ίδιος το σενάριο – με τις πιθανότητες να λένε πως εν τέλει άδειασε και η καρέκλα του σκηνοθέτη.

Άντε να δούμε, αλλά γενικά αυτά παθαίνεις άμα φτιάχνεις sequel για ταινίες που δεν χρειάζονται sequel.

Best of internet